Главная » 2013 » Июнь » 12 » Екологічний комітет ВРУ підтримав збереження «Бакальської коси» в Криму
11:00
Екологічний комітет ВРУ підтримав збереження «Бакальської коси» в Криму
Thumbnail На минулому тижні на своєму засіданні Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув проект Постанови Верховної Ради України про заходи щодо збереження регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Автономній Республіці Крим, реєстраційний номер 2746, авторами якої є народні депутати від КПУ Вікторія Бабич, Сергій Топалов, Омелян Парубок, Лариса Байдюк.
 На засіданні Комітету зазначалося, що проект розроблено з метою збереження унікального об’єкту природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Роздольненському районі Автономної Республіки Крим.
 Проектом, зокрема,  рекомендується:
 Верховній Раді АР Крим розробити програму щодо збереження об’єкту природно-заповідного фонду.
 Кабінету Міністрів вжити заходів щодо призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами щодо видобування піску у родовищі "Бакальська банка", забезпечити обов’язкове проведення оцінки впливу на навколишнє природне середовище у 10 кілометровій зоні від границі регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" в Автономній Республіці Крим.
 Генеральній прокуратурі перевірити стан дотримання законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища поблизу регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса".
 Члени Комітету підтримали пропозицію комуністів та вважають, що прийняття постанови сприятиме збереженню унікального об’єкту природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса" та в цілому розвитку природно-заповідного фонду України.
 Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти постанову за основу та в цілому.


Просмотров: 445 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Збереження, «Бакальської коси» в Криму