Главная » 2013 » Март » 5 » Мешканці Охтирки вимагають від свободівців відшкодування моральної шкоди
18:54
Мешканці Охтирки вимагають від свободівців відшкодування моральної шкоди
 До Охтирського міського відділу МВС України (Сумська область) надіслані десятки судових позовів на загальну суму понад 10 тис. грн. проти народного депутата від «Свободи» Ігоря Мірошниченка та його співучасників за знесений ними пам’ятник Володимиру Леніну.

«Кожен день до Охтирського міського комітету КПУ приходять охтирчани для заповнення бланка цивільного позову про відшкодування моральної шкоди. Громадяни, які звертаються до міськкому, вважають, що своїми діями народний депутат-вандал завдав їм моральної шкоди, яка відбилася в фізичних і душевних стражданнях у зв’язку зі знищенням пам’ятника В.І. Леніну, який належав громаді міста і який мав і має надалі для жителів історичну цінність», – зазначила народний депутат України від КПУ Вікторія Бабич.

За її словами, громадяни, обгрунтовуючи свої позовні вимоги, відзначають, що руйнуванням пам’ятника нардеп і його співучасники позбавили їх права, наданого статтею 6 Закону України «Про культуру», доступу до культурних цінностей, культурної спадщини і культурних благ, що завдало додаткових душевних страждань.

«Вважаю, що в разі задоволення позовних вимог охтирчан, вандали перед тим, як руйнувати ще щось – тричі подумають. Охтирка стала першим містом, де вчинок вандалів отримав належну оцінку. Сьогодні своїми діями «свободівці» проігнорували думку охтирчан, але завтра їм доведеться за все це заплатити», – зазначила В. Бабич.
Просмотров: 436 | Добавил: symu-okp