Главная » 2013 » Апрель » 1 » Сумщина має бути повністю очищена від пестицидів: заявила Вікторія Бабич
10:14
Сумщина має бути повністю очищена від пестицидів: заявила Вікторія Бабич
  На території Сумської області з порушення вимог екологічного законодавства розміщена велика кількість непридатних або заборонених до використання пестицидів, агрохімікатів і тари від них, які загрожують екологічній безпеці регіону.
  У минулому році завдяки рішенню Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політки, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи № 113/13 від 11 січня 2012 року та виділення Кабінетом Міністрів України 35,5 млн. грн. була вивезено 170 тон зазначених відходів з території Сумської області.
  Хоча і зроблена велика робота по захисту екології Сумської області, але належним чином напрямок даної роботи не завершено. 
  Станом на 01 січня 2013 року кількість ХЗЗР, тари від них становить 681.62 тон, крім цього залишається не ліквідовані 98 складів у різних районах області. Для повноцінного завершення робіт по звільненню території Сумської області від непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів потрібно 15,5 млн. грн. субвенцій з державного бюджету.
  У зв’язку з вищевказаним народний депутат України Вікторія Бабич звернулася до КМУ з проханням виділити Сумській області необхідні державні субвенцій для завершення роботи по  звільненню області від непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів.
  «Мій регіон з давніх-давен славився красою своєї природи, а головне її чистотою, тож ми маємо робити все можливе, щоби очистити область від цього бруду», - зазначила Вікторія Володимирівна.
Просмотров: 336 | Добавил: kpu-ahtyrka