Главная » 2014 » Июнь » 19 » Відкритий лист-звернення Президенту України П.А.Порошенку Копії: Голові Верховної Ради України О.В.Турчинову Голові Уряду України А.П.Яценюк
19:04
Відкритий лист-звернення Президенту України П.А.Порошенку Копії: Голові Верховної Ради України О.В.Турчинову Голові Уряду України А.П.Яценюк

 

 Розпочате невиважене, безглузде застосування армії, авіації, важкого озброєння під виглядом ліквідації «сепаратистів» і «терористів», обрушилося війною проти власного народу, проживаючого на південному сході України.

 Війною, а не прихованою абревіатурою АТО, яку народ уже розшифрував як Авантюру Турчинівського Оточення.

 Війною, яка обернулася тисячами невинно вбитими і пораненими, зруйнованими будинками, промисловими підприємствами і комунікаціями, загибеллю невинних дітей і літніх людей, стражданням і горем жителів Луганщини і Донеччини.

 У полум’я розв’язаної бійні кидаються нові прошарки юнаків і всезростаючу кількість зброї. Протистояння у боротьбі досягло крайньої межі гніву і ненависті, як з боку маси страждаючого населення, так і з боку тих, хто втягнутий у безодню бійні взаємознищення представників єдиного народу.

 Розпочати зупинку цього безумства має сильніший, а ним є влада в країні і підпорядковані їй збройні сили і матеріальні ресурси.

 Йдеться не про «здачу позицій», приймаючи, як головнокомандуючий таке рішення, відкиньте непотрібне почуття про «програш», «відступ», переступіть через злорадство політичних пігмеїв, їх безглузде базікання, що Вас «перемогли». В тому, що сталося у країні можлива лише одна перемога – розуму і здорового глузду. Злорадства про переможців і переможених – тавро політичних негідників.

 У нинішній війні не існує перемоги, у ній є горе, болі і страждання нашого народу, незалежно від того, чи це Схід, чи Захід, Північ чи Південь. Єдність країни здобувається не вбивствами, нещастями і руйнуваннями. Мир утверджується не насиллям, а порозумінням.

 Пора зрозуміти, що за гроші можна найняти вбивцю, але не можна купити життя; можна оплатити підлість, але не честь і гідність людини; можна силою принизити людину, але не зламати її порядність; можна скористатися зрадою за гроші, але ніякими благами не розтоптати совість людини.

 Лише в мирі прийде заспокоєння і почне брати верх не сила зброї, а сила розуму і поміркованої злагоди.

 Нехай у житті бере перевагу терпіння до інакомислячих і дещо інакше думаючих від тих, хто волею випадку опинився біля керма держави. Життєві істини здобуваються не насиллям, а розумом і працелюбством у пошуках істини.

 Єдність країни можлива лише у повазі до народу і в турботі за утвердження ідеалів соціальної справедливості.

 Не треба шукати ворогів на стороні, вони, про що говорить життєвий досвід частіше всього у нас самих.

 Просимо Вас здійснити найскладніший крок на шляху перемоги розуму над безумством.

 Прийміть, без зволікань, непросте, але найважливіше для Вашої Президентської долі в історії майбутнього, рішення – негайно зупиніть бійню!

 

 З пошаною, за дорученням представників чисельних громадських організацій України:

 

Європейський форум миру (українське відділення)

Всеукраїнське громадське об’єднання «За єдину Україну, Білорусію, Росію»

Президія Всеукраїнського об’єднання «Прометей»

Президія Антифашистського Комітету України

Президія «Всеслов’янського Комітету України»

 

м.Київ

17 червня 2014 року

Просмотров: 344 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Відкритий лист-звернення Президенту