Главная » 2013 » Апрель » 17 » За ініціативою Компартії ВР спростила порядок оформлення допомоги при народженні дитини
11:21
За ініціативою Компартії ВР спростила порядок оформлення допомоги при народженні дитини

rogden_dit Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект №2313 «Про внесення доповнень до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми» (щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини) за авторством народних депутатів України Ігоря Калєтніка та Оксани Калетник.

 Законопроектом передбачено максимально спростити чинну процедуру отримання допомоги при народженні дитини.

 Встановити у переліку документів, необхідних для оформлення державної допомоги батьками до органу соцзахисту населення, лише один документ ― заяву довільної форми. Паспорт одного з батьків і свідоцтво про народження дитини необхідно буде просто пред’явити. Всі подальші дії щодо отримання необхідних даних, у тому числі і реєстрацію місця проживання дитини, державні органи здійснюватимуть самостійно – в порядку обміну інформацією.

 На всі процедури органам влади відводиться 10 днів. Після чого орган соцзахисту у цей же строк приймає рішення і обов’язково інформує про нього заявника.

 «Не повинно бути так, що підзаконні нормативні акти спотворюють ідею закону, розширюють повноваження чиновника, та встановлюють додаткові переліки документів, які громадянин має зібрати по всіх інстанціях і знести в одне місце. Громадянин має звертатися не до органу, а до держави», – підкреслив під час представлення законопроекту № 2313 у сесійній залі Ігор Калєтнік.

 Згідно з чинним порядком необхідно подавати – заяву встановленого зразка, копію паспорту, копію свідоцтва, довідку про склад сім’ї (якщо 2-га і більше дитина), витяг з Держреєстру актів цивільного стану, копії свідоцтв всіх дітей. Причому з перелічених одразу три документи підтверджують один і той же факт – яка дитина за рахунком в сім’ї. При тому, що ця інформація чітко вказана у витягу з Держреєстру.

 Законопроект «Про внесення доповнень до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми» (щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини) вступає в силу через 3 місяці із дня офіційного оприлюднення.

Просмотров: 445 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: КПУ, верховна рада, законопроект, допомога