Главная » 2015 » Май » 4 » Резолюція першотравневого мітингу представників Всеукраїнського Маршу Миру, присвяченого Міжнародному дню солідарності трудящихся
21:09
Резолюція першотравневого мітингу представників Всеукраїнського Маршу Миру, присвяченого Міжнародному дню солідарності трудящихся

 

м. Київ                                                                        1 травня 2015 року

Ми, представники Всеукраїнського Маршу Миру, що  зібралися в місті-герої Києві  на  священній для нас території  місці музею історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, заявляємо  про свою солідарність з усіма, хто бореться за Мир,Труд,Свободу  Рівність і Братерство.

Зібралися, щоб висловити  рішучий протест проти пануючого в Україні націонал-олігархічного режиму та його антинародної зовнішньої і внутрішньої політики, здійснюваної   в угоду США, Европейському Союзу та Міжнародному Валютному Фонду, що  веде до остаточного розвалу  економіки нашої країни, страшного зубожіння переважної більшості її населення.

Ми відзначаємо інтернаціональну підтримку нашої боротьби за Мир і свої конституційні права з боку представників парламентів та відомих політичних партій Бразілії, Греції, Португалії, Білорусії, Молдови, Придністров’я. Висловлюємо також вдячність  представникам  ОБСЄ, які  присутні на нашому зібранні, і сподіваємось, що вони об’єктивно проінформують про наші болі і тривоги європейську спільноту.

Ми, учасники першотравневого мітингу, заявляємо, що протягом останніх двох десятиліть   Україна, яка за радянських часів входила до першої десятки  найрозвинутіших європейських країн, стала відома світу як держава з високим рівнем безробіття, злочинності та корупції. Вона відома  як держава в центрі Європи, на території якої точиться братовбивча війна, де влада і її силові структури переслідують людей за  погляди й переконання, де   відбуваються політичний терор і вбивства, де з боку влади здійснюються юридичні і моральні злочини проти памяті загиблих і живих радянських солдат - визволителів своєї країни і європейських народів від фашизму.

Від імені представників Всеукраїнського Маршу Миру та багаточисленних першотравневих протестних акцій на місцях, виражаємо  недовіру Верховній Раді України, де більшість депутатів з «партій війни», пертворившись в маріонеток  США і    ЄС, зрадили своїх виборців, передусім захисників і визволителів  нашої землі від нацистських загарбників та їх посібників. Прийнятими законодавчими актами  парламентарії заморозили зарплати, пенсії, соціальні виплати. Вони дозволили уряду  безконтрольно збільшувати ціни на комунальні послуги, газ, електроенергію, проїзд в громадському транспорті, на продукти харчування, товари першої необхідності, що призвело до ще більшого збагачення    олігархів, в тому числі президента і його оточення.  Тому  вимагаємо  дострокових парламентських виборів.

Від президента, парламенту, уряду, на виконання Мінських домовленостей, вимагаємо негайно припинити війну на Донбасі і встановити  Мир в Україні! Звертаємося до матерів, усіх жінок країни  підняти свій голос на захист Миру на українській  землі. Тільки Мир врятує ваших дітей, синів, братів,чоловіків від загибелі в безглуздій і  кривавій бійні, яка ведеться в інтересах міжнародного капіталу і місцевих олігархів.

Ми, учасники першотравневого мітингу, наполягаємо на прийнятті до виконання Антикризової Програми КПУ і  припинення  співробітництва уряду з Міжнародним Валютним Фондом, політика і рекомендації якого загрожують суверенітету України.  

Вимагаємо від влади припинити  знищення   підприємств базових галузей виробництва, практику масових звільнень на них  професійних кадрів. Вважати масове звільнення працівників кримінальним злочином проти конституційних прав на працю, її оплату  і відпочинок.

Вимагаємо негайно погасити заборгованість по заробітній платі, а винних за невиплати притягнути до кримінальної та адміністративної відповідальності.

Закликаємо  народних депутатів не допустити прийняття на догоду роботодавцям-олігархам нового Трудового кодексу - кодексу свавілля і  рабства, надати трудовим колективам і профспілкам право контролю діяльності адміністрацій, продовжити мораторій на купівлю-продажу землі - народного багатства і суверенітету України.

Вимагаємо:

відновити пенсійну справедливість і повернути вік виходу на пенсію - 55 років для жінок і 60 років для чоловіків;

відмовитись від негативної практики обкладення податками пенсіонерів і негайно повернути їм забраний владою  15-ти процентний податок на пенсії;

скасувати антинародну медичну реформу;

припинити т.зв. «оптимізацію» і «ліквідацію» шкіл, дошкільних та лікувальних закладів у сільській місцевості;

ввести жорстке державне регулювання цін і тарифів;

заборонити введення нових податків і підвищення старих.

Слід припинити експерименти, з так званою, адміністративно-територіальною реформою, не допустити проведення реституції - повернення давнім власникам майна і землі, яка буде черговим пограбуванням населення України на догоду громадянам іноземних держав.

Ми рішуче виступаємо проти так званих законів «Про декомунізації» від 9 квітня 2015 року. Вимагаємо рішуче припиняти факти осквернення і знищення  пам'ятників радянської епохи. Вандалів - до кримінальної відповідальності!

«Ні» реабілітації посібників нацистів і розгулу неофашизму, бандитських озброєних формувань на території  України!

Ми впевнені: немає жодної людини праці, що не підтримує наші вимоги!

 Давайте спільно боротися за їх реалізацію!

Наша сила - в організованості і єдності!

 Хай живе міжнародна солідарність трудящих!

 Хай живе Першотравень-день Миру і Праці!

 Трудящих - більшість! Разом - переможемо!

Просмотров: 439 | Добавил: kpu-ahtyrka