Главная » 2016 » Февраль » 3 » Що ж далі?
14:01
Що ж далі?

Нещодавно на сайті міської ради Охтирки з’явилося рішення міського голови І.Ю. Алєксєєва про перейменування та повернення історичних назв площ, вулиць і провулків у місті Охтирка. Немає слів, щоб висловити та передати обурення  жителів міста з так званої «декомунізації» по охтирські. Особливо тяжко це переживають люди старшого покоління, які пам’ятають істинних героїв, на честь яких названі деякі вулиці, правдиву історію. Саме правдиву, тому, що ці люди і є сама історія, яка творилася в часи їхньої юності, молодості, зрілості та старості……… 

Повний  текст рішення : 27.01.2016 міський голова підписав розпорядження №24"Про перейменування та повернення історичних назв площ, вулиць і провулків у місті Охтирка"

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», рішення Охтирської міської ради народних депутатів від 31.10.1995 «Про перейменування площ, вулиць, провулків міста та ліквідацію застарілих символів», враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради, комісії з вивчення питання перейменування та повернення історичних назв площ, вулиць і провулків в місті Охтирка, звернень мешканців міста, керуючись п.20 ч.4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Перейменувати об’єкти топоніміки міста Охтирка з врахуванням рекомендацій постійних комісій міської ради, комісії з вивчення питання перейменування та повернення історичних назв площ, вулиць і провулків в місті Охтирка, звернень мешканців міста, згідно з додатком можете ознайомитись на сайті міської ради http://www.misto.okhtyrka.net/content/view/10996/1/

2. Управлінню житлово-комунального господарства (Колтирєва В.Г.)

забезпечити виготовлення відповідних зовнішніх знаків з найменуванням вулиць та провулків.

3. Доручити КП «Благоустрій» провести демонтаж:

3.1. «Зірка» на Алеї призовника.

3.2. Таблички з написом «Борцам за власть Советов павшим в годы гражданской войны на Ахтырщине» на Братській могилі борцям за Радянську владу у міському парку.

3.3.  Меморіальної дошки на честь  І.Ф.  Гончаренка, охтирчанина, керівника групи охтирських більшовиків, створеної у травні 1917 року (вул. Жовтнева,2).

4. Вважати, що правовстановлюючі документи, технічна документація на земельні ділянки та нерухомість, тендерна документація, договори, паспорти та інші документи, які містять назви перейменованих цим рішенням об'єктів топоніміки міста Охтирка, є дійсними з урахуванням вимог законодавства.

5. Доручити відділу інформаційно-аналітичного та комп’ютерного забезпечення Охтирської міської ради (Фальова Н.В.):

5.1. Оприлюднити дане розпорядження в засобах масової інформації та на сайті міської ради в установленому порядку.

5.2. Поширити інформацію про продовження дії документів, які вказані в п. 4 цього рішення.

5.3.  Направити дане розпорядження до Сумської філії державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, для внесення змін до словників Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України.

6.  Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою.

Міський голова                                                                   І.Ю. Алєксєєв

 

Що буде робити влада, коли відмінять цей ганебний Закон ??????

 

Прес-служба Охтирського МК

Просмотров: 417 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: декомунізація, перейменування вулиць