Главная » 2013 » Май » 24 » Вікторія Бабич вимагає від Кабміну покращити роботу Сумського КП «Електроавтотранс»
12:04
Вікторія Бабич вимагає від Кабміну покращити роботу Сумського КП «Електроавтотранс»
Електроавтотран  17 травня 2013 року у залі засідань Верховної Ради України був оголошений депутатський запит стосовно вжиття заходів для збереження та покращення роботи комунального підприємства «Електроавтотранс» Сумської міської ради та забезпечення виплати заборгованості по заробітній платі на зазначеному підприємстві, поданий народним депутатом України Вікторією Бабич.
  У своєму запиті народний депутат зазначив, що на теперішній час на балансі підприємства перебуває 69 од. пасажирських тролейбусів, з них 41 од. вже відпрацювали більш 20-ти років. За технічним станом для подальшої їх експлуатації, кожної одиниці повинно виконання капітального ремонту, а це значні кошти, яких підприємство не має. Вартість проведення одного такого ремонту в умовах підприємства становить на сьогоднішній день приблизно 260,0 тис. грн. З цієї причини вже зупинено експлуатацію більше 10- ти тролейбусів. Також частина тролейбусів простоює в очікуванні ремонтів за відсутністю необхідних коштів на придбання запасних частин та матеріалів для проведення ремонтних робіт. На протязі багатьох років оновлення рухомого складу проводилась на незадовільному рівні, підприємство змушене було прикладати значних зусиль по покращенню технічного стану власними силами, але відсутність обігових коштів примушує постійно скорочувати витрати на ремонт рухомого складу,в той час коли зношений рухомий склад потребує з кожним роком більше вкладень для підтримання його в технічно справному стані.
  На жаль, Законом України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" не було передбачено фінансування Державної програми розвитку міського електричного транспорту та відповідної інфраструктури на 2007 - 2015 роки, якою передбачалось вирішення питань оновлення парку тролейбусів. Очевидно, що без подальшого придбання нового рухомого складу неможливе нормальне функціонування міського електричного транспорту в м. Суми.
  Комунальне підприємство Сумської міської ради «Електроавтотранс» знаходиться на теперішній час у вкрай скрутному фінансовому становищі причиною якого стало несвоєчасне погашення компенсаційних витрат.
  На теперішній час не погашена заборгованість 2012 року по компенсаційним виплатам у розмірі 828,0 тис. грн., а на компенсацію втрат доходів від перевезення окремих категорій громадян у січні - березні 2013 року у розмірі 2581,0 тис. грн. згідно бюджетних призначень, підприємством кошти взагалі не було отримано.
  Резюмуючи свій запит, Вікторія Бабич запропонувала Прем’єр-міністру України забезпечити:
- своєчасне і в повному обсязі надходження з державного бюджету на підприємство субвенції за пільгове перевезення окремих категорій громадян;
- своєчасні виплати на підприємстві працівникам заробітної плати;
- оновлення існуючого рухомого складу тролейбусів;
- організація учбового закладу по підготовці водіїв тролейбусів;
- придбання сучасного обладнання для обслуговування та ремонту рухомого складу.

Просмотров: 416 | Добавил: symu-okp | Теги: електроавтотранс