Главная » 2014 » Март » 15 » Вікторія Булах вимагає від Генпрокуратури рішучих дій
22:46
Вікторія Булах вимагає від Генпрокуратури рішучих дій
 На засіданні Верховної Ради України було оголошено депутатський запит, поданий народним депутатом України від КПУ Вікторією Булах стосовно вжиття заходів прокурорського реагування для захисту прав та законних інтересів жителів села Слобода Буринського району Сумської області. 

 Даний запит був зареєстрований на прохання самих жителів села, які напередодні звернулися до Вікторії Володимирівни зі зверненням. 

 Люди збентежені тим, що громадянин Ладуха В.Б., який на сьогодні очолює Слобідську сільську раду, але при цьому, всупереч чинному законодавству, здійснює керування підконтрольних йому господарств, фактичним власником яких він, за словами заявників, і являється. Більшу частину робочого часу сільський голова Ладуха В.Б. віддає своїм господарствам, а не сільській громаді. А у відсутність голови, його функції виконує мати. 

 Як вказують жителі, дуже часто зі слів Слобідського очільника лунають гучні промови про те, що в їхньому населеному пункті має бути лише один господар - це саме він та його мати, і ніхто не повинен цьому перечити.

 Жителі села просто бояться гр. Ладуху В.Б., але нічого не можуть сказати, так як остерігаються залишитися без роботи. А той, хто прагне сказати правду, вже не один рік перебуває в судовому процесі.

 Так, 11 червня 2012 року сільський голова Ладуха В.Б. побив сина громадянина Власенка, внаслідок чого хлопець потрапив до лікарні. Відкрите кримінальне провадження, яке за два роки не зрушило з місця.

 Жителі також вказують на той факт, що Ладуха В.Б., обробляючи близько 600 га сіножатей, не платить ні людям, ні державі. Влітку 2012 року місцеві фермери та депутати Буринської районної ради під час збирання врожаю на вищевказаних земельних ділянках, викликали правоохоронні органи, які жодним чином не зреагували. Адже мати сільського голови у їх присутності облила фекаліями авто гр. Власенка та побила лобове скло. 

 Влітку, знову ж таки в присутності правоохоронних органів та свідків, сільський голова побив керівника ПП АПФ «Україна» Шестака Г.І. Від отриманих тілесних ушкоджень останній потрапив до лікарні. Відкрито кримінальне провадження, яке знову ж таки стоїть на місці.

 Обручу О.І., попередньому сільської голові, Ладуха В.Б. не надає потрібних довідок для нарахування пенсії. На підставі рішення суду справа була передана до виконавчої служби, яка в свою чергу передала до Буринського РВ УМВС України. Та станом на 12. березня 2014 року довідку гр. Обруч так і не отримав, а через постійні хвилювання потрапив під хірургічний ніж (операція на серці).

 У 2013 році сільський голова Ладуха технікою своїх господарств здійснив незаконне тюкування сіна на земельних ділянках, які належать гр. Бондаренкам. По даній справі відкрито кримінальне провадження, яке знову не доведено до кінця.

 Та сподіваймося, що після втручання Генеральної прокуратури України, жителі села перестануть боятися, а всім вищевказаним діям буде надана належна правова оцінка.

Пресс служба народного депутата України


Просмотров: 445 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: КПУ, генпрокуратура, Вікторія Булах, звернення