Главная » 2012 » Февраль » 28 » 22 сесія міської ради 6 скликання
15:57
22 сесія міської ради 6 скликання
     28 лютого 2012 року в м. Охтирка відбулась двадцять друга сесія міської ради 6 скликання. Після оголошення  і голосування про порядок денний були розглянуті запити та виступи депутатів міської ради.
    Депутат міської ради від Компартії України Бабич Вікторія Володимирівна звернулась до громади з питанням стосовно проекту рішення про прийняття до комунальної власності гуртожитку.
Напередодні депутатом Бабич В.В. був зареєстрований у міській канцелярії проект рішення Охтирської міської ради «Про прийняття у комунальну власність територіальної громади міста Охтирка гуртожитку за адресою м. Охтирка, вул. Ярославська, 4» .Копія цього проекту була роздана всім депутатам міської ради. У своєму проекті  спираючись на статтю 26 та 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», було запропоновано Охтирській міській раді прийняти до комунальної власності територіальної громади гуртожиток, який розташований по вул. Ярославська, 4.
Цей зазначений проект був ініційований з метою захисту житлових прав мешканців гуртожитку.
      Жителі гуртожитку – це Охтирчани, які натерпілися немало горя. Вони пройшли від незаконних повідомлень про викуп кімнат та виселення,  до рішення Вищого спеціалізованого суду з цивільних та кримінальних справ, який визнав протиправними дії щодо передачі житлового приміщення до статутного фонду ПАТ «Нафтопроммаш».
     5 січня 2012 року була поставлена остаточна крапка в судовій тяганині з зазначеного вище питання.
   Зараз мешканці гуртожитку находяться в такому стані, що не побажаєш і ворогу. Оскільки будівля не має належного власника, то громадяни не можуть реалізувати своє право на приватизацію. У гуртожитку відключили газ та електропостачання.
   Для вирішення зазначених питань, народний депутат України, перший секретар Сумського обкому КПУ Володимир Даниленко надіслав звернення до Сумигаз та Сумиобленерго з проханням надати пояснення щодо відключення громадян від необхідних засобів існування. Установи повідомили, що дані дії зроблені у зв’язку з відсутністю належного власника будівлі, який би вживав заходів для його утримання.
Наразі надіслано ряд звернень до Генпрокуратури, Фонду держмайна та Охтирської ради з вимогою прискорити прийняття даної будівлі у комунальну власність.
     Бабич В.В. звернулась «Шановні депутати, наша мета перебування у цій залі – це захист мешканців Охтирки. Так давайте зробимо це зараз та без зайвого пафосу. Давайте проголосуємо за прийняття гуртожитку у комунальну власність та доведемо, що ми достойні обранці.»
    В.о. міського голови Цілуйко О.В. дав відповідь що це питання обговорювалось на комісії з питань комунальної власності та житлово-комунального господарства, голова цієї комісії Алексєєв дав відповідь, що  члени комісії проголосували одноголосно про прийняття на баланс міської ради гуртожиток, та на слідуюче пленарне засідання, яке відбудеться 20 березня це питання буде винесено.
    Депутати від Компартії України будуть це питання тримати на контролі.



Просмотров: 369 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: сесыя мыськоъ ради, Сумский обком КПУ