Главная » 2012 » Август » 16 » бережіть ліс від вогню!
10:29
бережіть ліс від вогню!
З настання спеки нам загрожують лісові пожежі. За високої температури, яка тримається впродовж нинішнього літа, на сильному сонці суха лісова підстилка легко займається від сірника або цигарки. Лісову пожежу легко загасити тільки на початковій стадії. Але коли вогонь уже набрав силу і загоряються дерева, загасити пожежу дуже складно. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. На гасіння лісових пожеж витрачаються величезні сили та засоби.
    Саме через необережність людей щорічно виникає найбільше пожеж у лісових масивах. Тому закликаємо всіх, шановні громадяни, бути обережними з вогнем, щоб ваша недбалість не стала причиною лісової пожежі. Не підпалюйте суху траву на галявинах у лісі. Якщо побачите, як це роблять інші, зупиніть їх і поясніть, чим небезпечні такі дії. Не розводьте багаття у сухому лісі. Насамперед переконайтесь, що вогнище розташовується на піску або глині. Перед тим, як піти, залийте багаття водою. Після цього розгребіть попіл і переконайтеся, що під ним незбереглось тліючих вуглин.
    Якщо ж ви помітили пожежу, що починається, наприклад, невелике загорання трави або тліючу лісову підстилку від покинутого багаття, постарайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я.
Якщо ж пожежа дуже сильна, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше сповістіть тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до служби порятунку за телефоном «101» і повідомте про місце загорання і як туди доїхати. Тільки спільними зусиллями ми збережемо природу.

ДП «Охтирка»Агроліс»

Просмотров: 497 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: лісові пожежі, Сумский ОК КПУ