Главная » 2012 » Апрель » 19 » ...Як могло таке статися? Доля АТП-15963
15:50
...Як могло таке статися? Доля АТП-15963
   В міський комітет Компартії України звернувся за допомогою у вирішенні питання, що до незаконного банкрутства підприємства АТП-15963 почесний працівник автомобільного транспорту, майор запасу, колишній директор цього підприємства Петро Леонтійович ОЛЬХОВИК.
  Охтирська ДПІ з допомогою міської влади, без відома керівництва АТП зробили подання до Господарського суду Сумської області, який визнав підприємство банкрутом і призначив ліквідатора, тільки він встановлював вартість майнового комплексу та вирішував кому його продати.
    Згідно з договором куплі-продажу в повному майновому комплексі АТП було продане 14 квітня 2003 року в розстрочку на 8 місяців за 522,4 тис. грн.. Та ті кошти несплачені і сьогодні. Вартість акцій 214 власникам не сплачена, заборгованість підприємства непогашена. Тобто фактично умови договору не виконані, а АТП задарма перейшло у чиюсь власність. Покупець став нищити цінне обладнання, розпродувати майно, розпродавати вантажні транспортні засоби.
    А в минулому на базі цього підприємства створили автоколонну військового типу, в яку було задіяно 79 автомобілів і 96 військовозобов’язаних осіб для виконання спеціальних завдань. Це підприємство утримувало автошколу,  станцію капітального ремонту двигунів та агрегатів усіх марок автомобілів. Були створені зразкові побутові умови для працівників, безоплатно видавали спецодяг, забезпечували гарячими обідами, працював медпункт, продовольчий магазин, кінозал. Підприємство було зразковим та високорентабельним і закінчилась його слава з розвалом Радянського Союзу.
    З приходом нової влади капіталізація ринкових стосунків привела це підприємство до банкрутства, як і багатьох інших.
    Наш обов’язок, обов’язок Компартії допомогти  акціонерам цього підприємства та розібратися в цьому питанні.

Просмотров: 397 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Ахтырка, Сумский обком КПУ