Главная » 2012 » Апрель » 19 » спалювання рослинності узбіччя доріг тягне за собою штрафи
13:58
спалювання рослинності узбіччя доріг тягне за собою штрафи
  Квітень це час, коли кожен небайдужий до стану навколишнього природного середовища бере до рук граблі та лопати, з бажанням зробити свій населений пункт чистим та красивим. І якщо побутове сміття вивозиться на сміттєзвалище то дехто вважає за всій обов’язок підпалити рослинні залишки: стерню на полях, листя та гілля на смугах  відводу автодоріг, лісосмугах.
    Такі необдумані дії негативно впливають на стан навколишнього середовища не лише забруднюючи атмосферу та повітря, але й втрачає свої властивості верхній шар ґрунту. За лічені години вогнем знищуються неоціненні лісові масиви, дикі звіри, птахи та комахи. Також існує загроза загорання прилеглих територій.
    З метою уникнення подібних порушень держінспекторами з охорони навколишнього середовища значно посилюється контроль за недопущенням спалювання залишків сухої рослинності.
    Спалювання рослинності на узбіччях доріг, на схилах балок та пасовищах категорично заборонено чинним законодавством і тягне за собою штрафні санкції у сумі від 170-340 грн., а як для посадових осіб від 850-1190 грн.
   Пам’ятайте, спалювання рослинних залишків спричиняє багатогранну шкоду, яку ми зазвичай не усвідомлюємо.

Просмотров: 379 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Сумский ОК КПУ, Ахтірка, коммунисті