Главная » 2014 » Апрель » 11 » Вікторія Булах: Міст через р. Ворскла має бути негайно відбудований
22:44
Вікторія Булах: Міст через р. Ворскла має бути негайно відбудований

 Під час здійснення моїх депутатських повноважень, мені стало відомо про факт існування катастрофічно аварійного стану мосту через річку Ворскла в селі Климентове Охтирського району Сумської області. Зазначений мостовий перехід знаходиться на км 70+838 автомобільної дороги загального користування Н-12 Суми-Полтава.

 Мною, як народним депутатом України, було ретельно опрацьовано дану проблему та проаналізовано всі можливі шляхи її вирішення. З’ясовано, що на сьогодні з приводу даного моста розроблено три передпроектні пропозиції щодо  вирішення даного питання. Вищевказані пропозиції, за інформацією фахівців Служби автомобільних доріг у Сумській області, будуть аналізуватися  міжвідомчою робочою комісією Сумської обласної державної адміністрації з метою обрання найбільш прийнятного варіанту. Після цього планується розроблення робочого проекту із визначенням обсягів фінансових витрат.

 На мій депутатський запит від 20.12.2013 року Кабінет Міністрів України у своїй відповіді підтвердив той факт, що технічний стан мосту щорічно погіршується, за результатами обстеження та випробування рух транспортних засобів, маса яких перевищує 15 тонн терміново заборонити, стан споруди визнано як непридатний до нормальної експлуатації, міст потребує невідкладного капітального ремонту.

 Міністерство інфраструктури України у своїй відповіді зазначило, що мостовий перехід дійсно перебуває в непрацездатному стані. На разі споруда експлуатується в обмеженому режимі. У поточному році за умови відповідного фінансування передбачається розробити проектно-кошторисну документацію на відповідний вид робіт.

 «Дана проблема існує вже давно. І те, що Уряд констатує факт непридатності для нормальної експлуатації даного мосту, то він просто зобов’язаний вжити всіх заходів для якнайшвидшого вирішення питання стосовно убезпечення учасників дорожнього руху від негативних наслідків існування непридатної до нормальної експлуатації споруди», - зазначила Вікторія Булах.

 

 

Помічник народного депутата України

Скорина Цвітана

 

Просмотров: 386 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: ремонт, Вікторія Булах, Міст через р. Ворскла