Главная » 2012 » Ноябрь » 30 » Ера БТІ добігає кінця. На його місце приходить інша служба
10:52
Ера БТІ добігає кінця. На його місце приходить інша служба
 БТИ                                                             З першого січня в державі почнуть діяти нові правила реєстрації нерухомості. Право власності на вторинному ринку реєструватиме нотаріус. Натомість новобудовами та земельними ділянками опікуватиметься єдиний державний орган – Укрдержреєстр. Документи на майно обіцяють без зволікань. 
  Нові правила реєстрації нерухомості мають набути чинності з нового року. Так посадовці обіцяють скоротити кількість папірців з печатками і черг за ними. Але серед людей почалася паніка про неминучий колапс. Перший заступник голови Укрдержреєстру Ірина Завальна пояснила: "Реєстрацію будуть проводити державні реєстратори і нотаріуси. Якщо нежитлова чи житлова нерухомість була зареєстрована раніше, то реєстрація буде проводитись саме в цих органах, а не в бюро технічної інвентаризації, як зараз". За словами посадовця, створюється окрема інстанція – служба єдиного державного реєстру, яка допоможе продати і купити нерухомість без БТІ, за один раз. 
  Але Бюро технічної інвентарізації, виявляється, не ліквідовують. Заступник керівника БТІ Києва Дмитро Мартиш розповів: "Ми будемо обміряти і видавати технічні паспорти", - таким чином виходить, що тепер все одно треба буде робити інвентаризацію в БТІ, а потім іти ще за довідкою у ще одну інстанцію. У БТІ працівниць вже попередили: з нового року шукати нову роботу. Дмитро Мартиш зізнався: "Ми вже підписали наказ і попередили про скорочення: десь приблизно 30% штату буде скорочено. І так само буде відбуватися по всій Україні. Це тисячі людей". 

Утім, дехто каже, що тепер може залишитись не лише без роботи, а й без помешкання. Дмитро Мартиш побоюється: "Зараз реєстр буде пустим. Нотаріуси не знають, хто є реально власником. Тобто людина може прийти з підробним документом до нотаріуса, і квартири зможуть продаватися без відома власників по підробним документам, і дуже буде важко їх зловити". У Держреєстрі заспокоюють: колапсу не буде. Черга ж у БТІ переймається іншим: вони виборюють довідки, які можуть виявитися непотрібними.
Просмотров: 469 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Нерухомості, правила, реєстрації