Главная » 2013 » Февраль » 19 » Компартія ініціює забезпечення безкоштовного проїзду спортсменів на змагання
19:19
Компартія ініціює забезпечення безкоштовного проїзду спортсменів на змагання
Виктория Бабич  19 лютого 2013 року у Верховній Раді України був зареєстрований проект Закону України про внесення доповнень до статті 43 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (щодо підвищення гарантій спортивної майстерності). Авторами зазначеної ініціативи є народні депутати-комуністи Вікторія Бабич та Олександр Присяжнюк.

  Основним завданням проекту є підвищення престижності спортивних звань: заслужений тренер України;  заслужений майстер спорту України;  майстер спорту України міжнародного класу; гросмейстер України; майстер спорту України та підтримка зазначених спортсменів для участі у всеукраїнських та міжнародних  змаганнях.

  Проектом пропонується надати право спортсменам вищої категорії безкоштовно користуватися фізично-спортивними послугами закладів фізичної  культури  і  спорту засновниками, яких є державні органи та підприємства.

 Передбачити право спортсменів вищої категорії на безкоштовний проїзд у приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією  України для  участі у всеукраїнських та міжнародних  змаганнях.

 «Прийняття зазначеного проекту сприятиме розвитку фізичної культури та спорту в Україні, буде забезпечувати належну участь спортсменів вищої категорії у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

 Надасть можливість спортсменам вищої категорії підтримувати та ділитися своїми спортивними навиками за рахунок користування фізично-спортивними послугами закладів фізичної  культури і спорту та слугувати прикладом для спортсменів початківців та розрядників.

 Законопроект буде сприяти стимулюванню спортсменів у підвищенні спортивної майстерності та підвищення спортивного іміджу України на міжнародних змаганнях, шляхом залучення більшої кількості спортсменів вищої категорії для участі у них»,- зазначили автори ініціативи.

Прес-служба
Просмотров: 509 | Добавил: symu-okp | Теги: Молодь, спорт, Бабич