Главная » 2014 » Февраль » 5 » Вікторія Бабич захищає право громадян на своєчасну медичну допомогу
18:47
Вікторія Бабич захищає право громадян на своєчасну медичну допомогу


 4 лютого 2014 року народний депутат України від КПУ Вікторія Бабич зареєструвала запит до МОЗ України.

 У запиті, зокрема, зазначено: «…управлінням охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації 15 січня вже підписано наказ «Про тимчасове припинення роботи акушерсько-гінекологічного відділення Великописарівської ЦРЛ».

 Всім зрозуміло, що дані дії призведуть до того, що 27 медичних працівників залишаться без роботи. Близько 10 тисяч жіночого населення залишаться без необхідного медичного забезпечення лікарем акушером-гінекологом, цим самим забираючи у людей права на якісну гарантовану, своєчасну медичну допомогу.

 Слід взяти до уваги й той факт, що нині в районі зареєстровано 55 вагітних жінок, і вже в першому кварталі 22 з них мають народжувати дітей. До того ж, усі жінки після 40 років потребують систематичного огляду гінеколога із проведенням цитологічного дослідження. Торік уперше виявлено було 4 особи із онкологією на початкових стадіях. Усього на онкологічному обліку в районі перебуває 63 жінки…»

 Саме тому Вікторія Бабич звернулася до Міністерства охорони здоров’я України з вимогою не допустити закриття акушерсько-гінекологічного відділення Великописарівської ЦР лікарні та якнайшвидше вирішити дану проблему.

Прес-служба Сумського ОК КПУ

Просмотров: 467 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Вікторія Бабич, Громадян на своєчасну медичну допом, Захист прав