Главная » 2014 » Май » 2 » Вікторія Булах вимагає відновлення філії «Охтирський сиркомбінат»
23:38
Вікторія Булах вимагає відновлення філії «Охтирський сиркомбінат»

 Народний депутат України від КПУ Вікторія Булах звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням вжити заходів для відновлення стабільної роботи філії «Охтирський сиркомбінат» ПП «Рось».

 Депутатське звернення було підготовлено відразу після того, як до Вікторії Володимирівни звернулися депутати Охтирської міської ради.

 У зверненні було зазначено, що на сьогодні на одному із провідних підприємств міста філії «Охтирський сиркомбінат» ПП «Рось» утворилося досить скрутне становище. У зв’язку з глибокою політичною та суспільною кризою, напруженою зовнішньоекономічною ситуацією, яка склалася на Україні, на підприємстві фактично припинено виробництво та експорт твердого сиру. Залишки сиру на складі готової продукції станом на 15 квітня 2014 року становлять 508 тонн. Чисельність працівників зменшилась з 504 чоловік до 227.

 Протягом 2013 року від філії «Охтирський сиркомбінат» ПП «Рось» до міського бюджету надійшло податку з доходів фізичних осіб в сумі 1641,9 тис. грн. У зв’язку зі скороченням обсягів виробництва, чисельності працівників, а відтак фонду оплати праці на підприємстві, бюджет міста недоотримає 740,0 тис. грн., що є достатнім для утримання одного із закладів освіти – ДЮСШ, в якій навчаються 407 вихованців.

 Слід розуміти, що така ситуація може в подальшому призвести ще до більш негативних соціально-економічних наслідків для міста, саме тому Вікторією Булах у терміновому порядку було направлено депутатське звернення до Кабінету Міністрів України з метою відновлення стабільної роботи філії «Охтирський сиркомбінат» ПП «Рось».

Цвітана Скорина,
помічник народного депутата України

Просмотров: 492 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Сиркомбінат, Вікторія Булах, Охтирка, звернення