Главная » 2013 » Февраль » 19 » Здобутки та життя гуртківців Бугруватських скелелазів
17:31
Здобутки та життя гуртківців Бугруватських скелелазів

 Минуло два місяці з часу спілкування з членом Охтирського РК КПУ, керівником гурткової роботи районного ЦДЮТ Гаранжою Володимиром Сергійовичем. Про здобутки та життя гуртківців з Бугруватого в нашому черговому інтерв`ю.

-     - Володимире Сергійовичу, в попередню нашу зустріч ви обмовились про змагання зі спортивного скелелазіння у лютому місяці. Чи брали ваші вихованці участь у змаганнях, та чи продовжили свою впевнену ходу до перемоги?

-  - Звичайно, так. 10 лютого відбулася відкрита першість клубу «Абалаковець» зі спортивного скелелазіння (м. Суми). Команда Бугруватської школи була учасником цих змагань та підтвердила статус сильної команди.

-     - Важко підготувати команду?

Не - Не так важко, як клопітно. Кожен вихованець повинен досягти піку підготовки (загально фізичної, спеціальної) саме до дня змагань. Тому мною, як керівником, був використаний індивідуальний підхід до кожного кандидата в команду в тренувальному процесі. Ще дітей треба підготувати психологічно. Респіраторні інфекції – теж не на нашому боці.

 Лютневі змагання мають свою специфіку – це так званий «парний старт». Діти виступають парами – хлопчик та дівчинка, місце визначається за сумою набраних балів . Отже кожен учасник такого «дуету» повинен бути однієї вікової категорії, та бажано однакового рівня підготовки. Формували команду напередодні змагань. гуртківці самі. Беззаперечні лідери були включені до команди без зауважень, по інших кандидатурах проводили голосування (в наявності мався солідний резерв). Задоволений тим, що діти не помилилися у своєму виборі.

-   - А результатом задоволені? Я маю на увазі і дітей і керівника. Якщо можна, більш докладніше.

-   - До змагань заявлялися учасники в трьох вікових категоріях : 2002 року народження і менші, 2001 – 1997 р. н. та 1996 і старші. В першій віковій категорії виступали пари : Олефіренко Альбіна – Храпач Хакан та Заїка Таміла – Таран Олег, які зайняли I та IV місця відповідно. Честь школи в другій віковій категорії захищали пари : Радіонова Вєроніка – Олефіренко Андрій ( I місце ), Олефіренко Єлізавєта – Храпач Владіслав ( II місце ) та Місейко Олександра – Цибулько Андрій ( VI місце ). Звичайно, діти задоволені таким результатом. Щодо себе особисто, хоч я людина і не амбіційна, мабуть теж. Адже в досягненнях вихованців часточка і моїх зусиль як керівника.






-     - Чим гурток зайнятий сьогодні? Які плани на майбутнє?

-   - Тим, чим і завжди. Є програма, календарний план, і є вимоги, що гуртківець повинен знати     та вміти. Проводимо заняття, готуємося до весняного туристського зльоту. Щодо планів на майбутнє, вихованці хотіли б відвідати Карпати та Крим. Загадувати поки що не варто, але буду вдячний долі, якщо наші бажання співпадуть з можливостями.

                                                                                         Інтерв`ю записала Чернова М. В.

Просмотров: 486 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Здобутки, Та життя, Гуртківців, Бугруватських скелелазів