Главная » 2012 » Март » 5 » прийомна сім'я - це для мене!
11:39
прийомна сім'я - це для мене!
Від виховання дітей багато в чому залежить майбутнє України. Тому сьогодні перед нами стоїть  завдання виховати достойних членів суспільства, щоб у майбутньому вони стали нам гідною зміною. Кожній дитині потрібно дати можливість реалізувати свій потенціал. Для неї слід забезпечити максимально можливий рівень фізичного та психічного здоров’я , доступ до отримання якісної освіти та захист від заподіяної шкоди, позитивні емоції переживання, відчуття того, що її люблять та цінують. Діти, які позбавлені можливості перебувати у біологічній сім’ї, їхні зламані долі спонукають до пошуку оптимальних форм опіки над ними
     Сьогодні в Україні прийнято ряд законодавчих та нормативних актів, які регулюють порядок створення та діяльності сімейних форм виховання.
    Останнім часом все більше сімей наважуються взяти на виховання чужу дитину створюючи прийомні сім’ї. На даний час в охтирському районі створено та функціонують три прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу.
    Особливостями прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу є те що вони поєднують в собі ознаки сім’ї, мають родинні та суспільні зв’язки, об’єднують під одним дахом рідних і нерідних людей, створюють свої традиції.
      Так діти стають щасливими. Вони дізнаються, що таке справжня сім’я.
     А держава не тільки усіляко підтримує та фінансує такі сім’ї, а і контролює утримання та виховання дітей у них. Надає допомогу у розвитку та соціалізації.
     Кожна дитина повинна мати здорову сім’ю, а причетним до цієї проблеми може стати кожен небайдужий до долі дитини.
    Можливо і ви наважитеся подарувати дитині затишок вашої оселі, турботу ваших сердець.
     Якщо, це так, то кожен бажаючий може звернутися до Охтирського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де кваліфіковані фахівці нададуть детальну інформацію та відповіді на запитання щодо процесу створення прийомної сім’ї.
      Розпочніть свій шлях вже сьогодні.

Охтирський районний центр
соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.


Просмотров: 498 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: соціальна служба, Сумский обком КПУ