Главная » 2012 » Март » 15 » шляхами доброти та милосердя
15:51
шляхами доброти та милосердя
   Волонтерський рух – це доброчинна робота, яка здійснюється фізичними особами на засадах неприбуткової діяльності, без заробітної плати, без просування по службі, заради добробуту та процвітання спільності та суспільства в цілому.
    На базі Олешнянського навчально-виховного комплексу працює дитячо-юнацьке об’єднання «Волонтер», яке налічує 30 членів. Робота об’єднання тісно пов’язана з загально шкільними напрямками виховання морально-етичним, національно-патріотичним та екологічним.
    Щорічно на передодні Дня волонтера відбувається загально шкільна лінійка, на якій проводиться прийом в ряди волонтерів нових добровольців. Заслуговують на увагу такі форми роботи, як виховні години, тематичні лінійки, круглі столи, акції «Милосердя», ініційовані та організовані волонтерами. Проводяться індивідуальні та колективні роботи.
    Традиційними стали «Уроки мужності», «Мітинги слави», виховні заходи присвячені дню визволення Сумщини, м. Охтирки, с. Олешні від німецько-фашистських загарбників та до святкування Дня Перемоги. Напередодні цих свят волонтери ініціюють проведення операції «Добрий ранок, ветеране».
    На протязі року члени загону контролюють проведення акції»Чисте подвіря2, під час, якої учні школи проводять придбання пришкільної території, прилеглої території біля пам’ятника загиблим воїнам, що знаходяться на території парку будинку культури, території біля інших пам’ятників героям Великої Вітчизняної війни. До учнів старшої, середньої ланки приєднуються і молодші школярі.
    Штаб дитячо-юнацького об’єднання «Волонтер» прийняв активну участь в організації та зборів коштів в допомогу онкохворим дітям у рамках Всеукраїнської акції «Щастя на крилах», показник яких став найкращим у районі.
    В рамках акції «Світоч надії» щороку учні Олешнянської НВК збирають продукти харчування в допомогу людям похилого віку.
    Волонтери надають соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах 9ветеранам Великої вітчизняної Війни, одиноким пристарілим людям похилого віку, які мають інвалідність, часткову втрату рухливої активності).
    Протягом року діє організована волонтерами акція «Милосердя2, під час якої проводиться збирання речей для малозабезпечених сімей. До цієї акції приєднуються і вчителі школи.
Не забувають учні і про вчителів пенсіонерів, їх вітають з Днем вчителя, 8 Березня та іншими святами.
    Пам’ятають добровольці про учнів початкових класів. Спільно з сектором наставників учнівського самоврядування школи волонтери організовують дозвілля на перервах, грають в ігри, проводять вікторини, запрошують учнів молодшої ланки до бібліотеки, де разо проводять диспути та обговорення цікавих видань.
    Не проходить жодного свята в початковій ланці без допомоги волонтерів. Діти допомагають у підготовці та проведені свят, власноруч виготовляють прикраси. Щороку приймають участь в акції «Парад квітів біля школи»

На фото:
члени штабу дитячо-юнацького об’єднання «Волонтер»

Просмотров: 577 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Ахтірка сайт КПУ, Сумский обком КПУ