Главная » 2012 » Март » 14 » Володимир Даниленко відстоює права охтирських селекціонерів
12:07
Володимир Даниленко відстоює права охтирських селекціонерів
депутат Даниленко  13 березня 2012 року народний депутат України, перший секретар Сумського обкому КПУ Володимир Даниленко звернувся до прокуратури та Міністра аграрної політики та продовольства України з метою захисту трудових прав техніків та лаборантів підрозділу інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної Академії аграрних наук України, яких незаконно звільнили без попередження і вихідної допомоги.
  17 лютого 2012 року було доведено до відома працівників, що з 10 лютого 2012 року згідно наказу інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків від 10.02.2012 року № 17-06 їх звільнено зі своїх посад у зв’язку з переводом на Іванівську дослідно-селекційну станцію, зробивши відповідні записи до трудових книжок, не зважаючи на те, що ніхто з працівників жодних заяв про звільнення чи перехід на інше місце роботи не писав.
 Директор Іванівської дослідно-селекційної станції, на яку були незаконно  переведені лаборанти, на їх звернення повідомив про те, що йому ніякі працівники не потрібні, і як наслідок, не дав згоди на переводи. А із записами, які були зроблені у трудових книжках, заявники не можуть стати на облік до Охтирського районного центру зайнятості чи влаштуватися на іншу роботу, а отже, їх фактично позбавлено можливості заробляти кошти для існування.
  «Своїми діями керівництво інституту не лише порушує трудові права людей, а й ставить під загрозу аграрну науку України. Адже таке радикальне скорочення призведе до неможливості виконання програм лабораторями і буде загублена багаторічна праця селекціонерів.
  Тим більш образливо те, що це сталося тоді, коли насіння цукрових буряків користується великим попитом і коли є перспектива на майбутнє», -зазначив народний депутат України Володимир Даниленко.
Просмотров: 401 | Добавил: symu-okp | Теги: охтирка даниленко