Главная » 2012 » Март » 5 » зберегти славні бойові і трудові традиції
14:13
зберегти славні бойові і трудові традиції
Із звернення ветеранів до молоді
…..Сьогодні ми, ветерани війни і праці Охтирського району,  з честю і гідністю згадуємо свою бойову і трудову молодість. Не ми вибирали час, а він обирав нас. Велика вітчизняна війна пройшла крізь наші долі і серця, не було в нас легкого життя і після війни. Це були  тяжкі роки відбудови всіх галузей народного господарства, вщент зруйнованих міст і сіл нашої держави, зміцнення її могутності. Про те ми вистояли та виграли цю битву. І чим далі відходять в історію події тих буремних років, тим яснішими вони постають в нашій пам’яті, тим важливішим є їх історичне значення.
    Пам'ять про Перемогу повинна жити в віках у повазі до ветеранів, до тих, хто віддав своє життя за Батьківщину.
    Ви, наше молоде покоління, народилися й виросли в мирний час. Про Велику Вітчизняну війну та часи відбудови України знаєте тільки з кінофільмів та розповідей. Для вас – це історія. Але від неї не можна відрікатися. Знайте, що Перемогу над фашистськими загарбниками виборов багатонаціональний радянський народ, невід’ємною частиною якого був і народ України. Ця перемога врятувала не тільки нашу Вітчизну, а й світову цивілізацію. Якби її не було, не було б держави України, ні українського народу, як етносу.
    Бережіть цю пам'ять! Будьте гідними нащадками своїх дідів і прадідів, бабусь і прабабусь!
    У післявоєнні часи і донині молоде покоління з любов’ю і довірою ставилися до ветеранів. Учні навчальних закладів і молодь долучалися до їхнього ратного подвигу, дізнавалися про їх бойовий і трудовий шлях. На цьому народилася і й окріпла міцна дружба та взаєморозуміння між ветеранами і молоддю.
    Ми, ветерани, завжди цінували такі духовні цінності, як безмежна любов до Вітчизни, патріотизм, взаємоповагу. І сьогодні, як ніколи раніше, важливо наслідувати їх.
    Дорога наша юнь! Ми звертаємося до вас із закликом гідно нести естафету ваших дідів і прадідів, бабусь і прабабусь! Ви, молоде покоління, - наше майбутнє, тому саме вам необхідно зрозуміти та глибоко відчути, що ви є спадкоємцями благородних справ та світлих ідей старшого покоління, яке взяло на себе величезну відповідальність за долю країни і людей, які живуть в ній.
    Сьогодні ми передаємо цю відповідальність вам. І нехай вона буде для вас почесною справою. Ми віримо у вас, наші дорогі сини, дочки, внуки і правнуки!
    Наші серця будуть спокійними і впевненими, коли знатимемо, що наша подвижницька справа буде в надійних руках. Нехай пам'ять про наш героїзм і відданість Батьківщині стане об’єднуючою силою на благо нашої держави.


Ветерани війни і праці.

Просмотров: 471 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: 23 февраля, Сумский обком КПУ