Главная » 2013 » Сентябрь » 10 » Вікторія Бабич закликала Уряд не зривати відзначення 75-річчя утворення Сумської області
17:35
Вікторія Бабич закликала Уряд не зривати відзначення 75-річчя утворення Сумської області
 6 вересня 2013 року на засіданні Верховної Ради України був оголошений депутатський запит народного депутата України від КПУ Вікторії Бабич, спрямований до Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та Кабінету Міністрів України, стосовно невиконання Урядом Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 75-річчя утворення Сумської області», що призводить до зриву відзначення пам’ятної дати на державному рівні та показує неповагу Уряду до нормативно-правових актів Верховної Ради України».

 Нагадаємо, що Верховною Радою України 21 травня 2013 року було прийнято Постанову «Про відзначення 75-річчя утворення Сумської області» № 297-VII. Цією Постановою доручено:

 • Кабінету Міністрів України у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 75-річчя утворення Сумської області, включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та ветеранів праці;

 • у двотижневий строк після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов’язаних з відзначенням 75-річчя утворення Сумської області, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.

 На жаль, станом на 2 вересня 2013 року Кабінетом Міністрів України не виконано жодних заходів, передбачених у зазначеній Постанові. Головний виконавчий орган переклав свої функції на Сумську обласну державну адміністрацію та Сумську обласну рада.

 Така бездіяльність з боку Кабінету Міністрів України, свідчить про неповагу до нормативно-правових актів, виданих Верховною Радою України, та призводить до зриву заходів щодо відзначення 75-річчя утворення Сумської області.

 Слід відзначити, що частиною 6 зазначеної Постанови контроль за її виконанням покладено на Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, бездіяльність Комітету щодо покладених на нього контрольних функцій призвела до повного невиконання положень, передбачених у Постанові Верховної Ради України.


Помічник-консультант народного депутата України

Цвітана Скорина

Просмотров: 355 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: КПУ, Сумщина, депутатський запит, Бабич, Кабінет Міністрів