Главная » 2013 » Январь » 9 » Ігор Калєтнік: Успішні випускники мають отримати гарантоване працевлаштування від держави
13:54
Ігор Калєтнік: Успішні випускники мають отримати гарантоване працевлаштування від держави

 

Калетник "В Україні потребує перегляду система платної освіти. Адже контрактна форма навчання замінила більшості студентів необхідність здобувати знання в обмін на своєчасно віддану «платіжку» за семестр”. Так вважає Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік.

 За його словами, потрібно переглянути не лише вартість навчання на контракті, а й кількість вищих навчальних закладів.

 «За даними Державного комітету статистики, за період із 1990 року кількість вищих навчальних закладів зросла більше, ніж у два рази. Нині в Україні діє 349 різних університетів, інститутів та академій. Однак, нажаль, їх рівень акредитації не гарантує якості такої освіти», – вважає Ігор Калєтнік.

 Він додав, що нині більшість вищих навчальних закладів України випускають юристів, економістів, та менеджерів, хоча це не їх профільні спеціальності підготовки фахівців.

 «Такі студенти не отримують необхідних фахових знань, і як наслідок, не можуть працевлаштуватися. Ми маємо тисячі дипломованих «білих комірців», які знайти роботу за спеціальністю не можуть. А працювати на виробництві – не хочуть», – підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

 «Я вважаю, держава має забезпечити як мінімум 50 відсоткам абітурієнтів, по-перше, цільове направлення на навчання. І як наслідок, при успішному навчанні, забезпечити гарантованим першим робочим місцем», – наголосив Ігор Калєтнік.

 В той же час в Україні «зникає» середня професійно-технічна освіта. Недостатньо кваліфікованих токарів, фрезерувальників, крановиків, машиністів та фахівців інших робітничих професій. Тому держава має збільшувати державне замовлення на такі спеціальності.

 «Руками людей робітничих професій раніше були збудовані заводи, весь промисловий потенціал України, за рахунок якого нині і «виживає» в кризові часи вітчизняна економіка. Людей саме цих професій не вистачає на виробництвах і сьогодні», – підкреслив член Президії ЦК КПУ.

ПРЕС-СЛУЖБА
ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Просмотров: 393 | Добавил: kpu-ahtyrka