Главная » 2013 » Январь » 14 » Комуністи борються за відновлення соціальних гарантій громадян
16:29
Комуністи борються за відновлення соціальних гарантій громадян
 Бабич Виктория Пройшов лише місяць, як депутати прийняли присягу і приступили до виконання своїх прямих обов’язків та маємо вже перші ініціативи, які спрямовані на захист прав та інтересів громадян. А саме, 10 січня у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України "Про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України Про Державний бюджет України на 2013 рік "(щодо відновлення соціальних гарантій громадян). Авторами даного законопроекту є народні депутати України від комуністичної партії: Бабич Вікторія, Цибенко Петро та Байдюк Лариса.

Даний законопроект є вже другою ластівкою у законотворчій діяльності Вікторії Бабич, яка з перших днів роботи розпочала активний курс на захист прав громадян.

На питання, чому саме перші ініціативи мають таке спрямування, Вікторія Володимирівна повідомила: « Прийшовши до Верховної Ради України, я відразу поставила собі головну ціль – підтвердити вираз, що депутат являється слугою народу, людей, які повірили в нього та партію. Тому кожен мій законопроект буде спрямований на відновлення, забезпечення та захист прав людини та громадянина».

І ось бачимо, слова, підтверджені справою. Адже поданий проект закону передбачає внести зміни до частини  Перехідних положень Закону України «Про державний бюджет України на 2013 рік», зобов’язавши Кабінет Міністрів України здійснювати соціальні виплати  у розмірах передбачених Законами, а не так, як того схоче Кабінет Міністрів. Бо після прийняття Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік надано право Кабінету Міністрів України змінювати встановлені Законом розміри доплат і пенсій, зокрема їх зменшення.

Зрозуміло, що цей Закон не відповідає зазначеним вище нормам Конституції України оскільки він звужує зміст та обсяг існуючих прав і свобод шляхом надання права Кабінету Міністрів України встановлювати їх розміри та порядок застосування виходячи з наявного фінансового ресурсу Державного бюджету України та бюджету Пенсійного фонду України на 2013 рік.  

  До того ж,  ще ніхто не відміняв статтю 22 Конституції України, яка передбачає, що «Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією,  не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийняті нових Законів або внесення змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод». Чому ж приймаються такі норми, які звужують права громадян? Питання до депутатів з партії Регіонів, Блоку Литвина, групи «Реформи за ради майбутнього», які голосували за ганебний Бюджет на 2013 рік і нехай вони дивляться в очі людям, які кожного місяця не знають як прожити до наступного.
 Нагадаємо, що 12.12.12. був зареєстрований
перший Проект Закону Вікторії Бабич «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціальних гарантій педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, які працюють в сільській місцевості».

 

 

 

Помічник- консультант

народного депутата України

                                                                                                                        Скорина Цвітана
Просмотров: 398 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: КПУ, Бабич Виктория, законопроект