Главная » 2015 » Апрель » 10 » Заява Центрального Комітету Компартії України
19:58
Заява Центрального Комітету Компартії України

У ЗВ’ЯЗКУ З УХВАЛЕННЯМ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ УКРАЇНИ ЗАКОНУ “ПРО ЗАСУДЖЕННЯ КОМУНІСТИЧНОГО І НАЦІОНАЛ-СОЦІАЛІСТИЧНОГО (НАЦИСТСЬКОГО) ТОТАЛІТАРНИХ РЕЖИМІВ В УКРАЇНІ ТА ЗАБОРОНУ ПРОПАГАНДИ ЇХ СИМВОЛІКИ”

 9 квітня 2015 року Верховна Рада України голосами 254 народних депутатів з правлячої коаліції ухвалила Закон України номер 2558 "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх сиволіки". Одночасно Верховна Рада визнала "боротьбою за незалежність України" діяльність націоналістичних організацій, в тому числі ОУН- УПА, героїзувала їх верховодів, відмовилась від визнання боротьби радянського народу, в тому числі трудящих України, проти німецько-фашистських загарбників Великою Вітчизняною війною. Цим фактично створено псевдолегальні умови для заборони нашої партії.

 Це зроблено після того, як режиму, встановленому в Україні після лютневого (2014 р.) державного перевороту, не вдалося "без зволікань" заборонити партію в судовому порядку. Тривалий судовий розгляд цієї справи не підтвердив жодних звинувачень, висунутих  на адресу Компартії, не  встановив підстав, передбачених Основним Законом держави, для її заборони.

 Ухвалюючи згаданий правовий акт, Верховна Рада України внесла зміни до 15 чинних законів, в тому числі до закону "Про політичні партії в Україні", самочинно, без внесення у встановленому порядку змін до Конституції України, розширивши визначений у статті 37 вичерпний  перелік підстав для заборони політичних партій. Це є брутальним порушенням цілої низки положень Основного Закону України, зокрема про те: що Україна є демократичною, правовою державою (стаття  1); що суспільне життя в Україні грунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності, а держава гарантує свободу політичної діяльності, не забороненої Конституцією і законами України (стаття 15); що конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані, а при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод (стаття 22); про право кожного на свободу  думки і світогляду  (стаття 35) та право громадян України на свободу об’єднання у політичні партії та громадські організації (стаття 36 Основного Закону).

 По-єзуїтськи цинічним є те, що Верховна Рада поставила в один ряд комуністичний і нацистський pежими, комуністичну ідеологію – ідеологію соціальної справедливості і повновладдя народу і нацистську ідеологію фашистів – ідеологію расової ненависті і терору. При цьому замовчуються злодіяння, що їх чинили пособники німецько-фашистських окупантів проти власного народу в роки Великої Вітчизняної війни та перші повоєнні роки, як і те, що сьогодні їх духовними нащадками фактично проголосили себе неонацистські організаціі, в тому числі й ті, що входять до  правлячої коаліції.

 Комуністичні символи, пропаганду яких заборонила Верховна Рада, – це   передовсім Червоний  прапор, під яким радянські люди збудували могутню  союзну державу, в якій Україна здобула державність  і ввійшла в десятку передових країн континенту, виступила одним з фундаторів Організаціі Об"єднаних Націй. Це – священний прапор, під яким наші люди, провідне місце серед яких належало комуністам, зламали хребет фашистському звіру, врятували народи Європи і всього світу від загрози нацистського поневолення.

Це – серп і молот, як уособлення глибоко народного змісту соціалістичного суспільства, в якому влада належить людям праці.

 Це – пам"ятники  величним звершенням нашого народу, переможцям у Великій Вітчизняній війні, видатним діячам  радянської доби, які  нищать сучасні варвари під нацистською символікою при потуранні  і підбурюванні провідних діячів неонацистського режиму.

 Водночас фашистська cвастика, інші символи нацизму широко використовуються учасниками масових заходів, що їх безперешкодно проводять організатори численних збіговиськ сучасних неонацистів, а також різні збройні формування, які підтримують сучасний антинародний режим.

 Показовим є те, що у визначенні в Кримінальному кодексі України   злочинних дій, які полягають у "публічному запереченні чи виправданні  злочинів фашизму проти людяності, вчинених у роки Другої світової війни", вилучене посилання на "злочини, здійснені організацією "Ваффен-СС", підпорядкованими їй структурами, тими, хто боровся проти антигітлерівської коаліції і співробітничав з фашистськими окупантами".

 Викривлення історичної правди, намагання переглянути результати Великої Вітчизняної війни, видати за переможців у ній тих, хто стріляв у спину радянським воїнам, які визволяли рідну землю від загарбників, – це непростима образа передовсім наших славних ветеранів, неприпустиме приниження їхнього безсмертного подвигу перед людством. Такі дії не мають і не можуть мати виправдання. Цинізм тих, хто посягнув на пам"ять мільйонів наших співвітчизників, які віддали життя у жорстокому двобої з фашизмом, стає особливо наочним і обурливим, якщо врахувати, що все це зроблено напередодні знаменної дати – 70-річчя Великої Перемоги.

 Є очевидним: нова, ще не бачена хвиля антикомуністичного психозу здіймається саме в цей час, по-перше, для того, щоб відвернути увагу людей від катастрофічних наслідків діяльності нової влади у всіх сферах суспільства, які роблять нестерпним життя величезної більшості нашого народу, особливо в умовах жорстокої братовбивчоі війни, шо триває на Сході України, поглиблюють розкол в нашому суспільстві, а по-друге, щоб залякати їх, не допустити протестних виступів. До того ж, зоологічний антикомунізм – це чи не єдине, що об’єднує "заклятих партнерів" у правлячій коаліції, чвари у якій посилюються.

 Ми розуміємо всю гостроту, весь трагізм ситуації, що склалася.

 Водночас робитимемо все, використаємо всі правові можливості, які надає Конституція України, щоб добитися скасування незаконних, антиконституційних законів, відновити чесне ім’я Компартії – послідовного захисника інтересів людей праці, забезпечити її подальшу легальну діяльність, яка завжди здійснювалась  з дотриманням вимог Основного Закону держави.

 Ми сподіваємось на підтримку людей праці – робітників, селян, вчених, працівників освіти, охорони здоров'я, інших галузей, пенсіонерів, чесних підприємців, на співпрацю з усіма демократичними силами, над якими нависає та ж тоталітарна загроза, що й над Комуністичною партією.

 Закликаємо наших бойових побратимів – партійців у цей непростий час  виявити мужність і згуртованість, мудрість і витримку, не піддаватись на провокації, зміцнювати зв’язки з трудящими, в тому числі співпрацюючи з масовими організаціями, цілі  і завдання яких збігаються з нашими.

 Не вперше партії доводиться долати величезні труднощі. Діяльність Компартії забороняли фашисти під час окупації. Але вони не вбили партію. Компартію України заборонили у серпні 1991 році перевертні і зрадники. Але партія не тільки відродилася і вистояла, а й добилася визнання Конституційним Судом України заборони партії незаконною, неконституційною.

 Так буде і цього разу – скільки  б зусиль і часу не довелося докласти до цього.

 Наша справа справедлива. Ми переможемо!

ПРЕЗИДІЯ ЦЕНТРАЛЬНОГО КОМІТЕТУ КОМПАРТІЇ УКРАІНИ

10 квітня 2015 року

Просмотров: 430 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: КПУ, заборона