Главная » 2015 » Апрель » 17 » Звернення лідера КПУ Петра Симоненка до керівництва правоохоронних органів України
10:32
Звернення лідера КПУ Петра Симоненка до керівництва правоохоронних органів України

 У зв’язку з погрозами, що лунають з боку праворадикальних угрупувань на адресу комуністів, учасників демонстрацій під час святкування Дня міжнародної солідарності трудящих 1 Травня, а також з огляду на прибуття до України для участі в урочистих заходах іноземних гостей Перший секретар ЦК Компартії України Петро Симоненко направив відповідне звернення Генеральному прокурору України Віктору Шокіну, Голові Служби безпеки України Валентину Наливайченку та Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову.

Генеральному прокурору України

Шокіну В. М.

Голові Служби безпеки України

Наливайченку В.О.

Міністру внутрішніх справ України

Авакову А.Б.

ЗВЕРНЕННЯ

Останнім часом в мережі Інтернет, в тому числі на сторінках соціальних мереж, а також в засобах масової інформації активно розповсюджується інформація, в якій містяться прямі загрози з боку ультра-радикальних угрупувань життю або здоров’ю громадян України – учасників демонстрацій під час святкування 1 травня 2015 року.

Зазначені дії беззаперечно суперечать базовим конституційним засадам суспільного ладу в Україні, принципам політичного та ідеологічного плюралізму (багатоманітності), які реалізуються через багатопартійність, свободу політичної діяльності, а також розмаїття ідеологій як систем концептуально оформлених уявлень, ідей і поглядів на життя, які відбивають інтереси, світогляд, ідеали, настрої людей, вимогам Конституції України щодо прав та свободи людини і громадянина, гарантованим також і статтями 10 та 11 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950 р.

Відповідно до статті 24 Конституції України громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень в тому числі і за ознаками політичних, релігійних та інших переконань, за мовними або іншими ознаками. Зазначена заборона дискримінації встановлена і статтею 14 Європейської Конвенції, відповідно до якої «користування правами та свободами, визнаними в цій Конвенції, має бути забезпечене без дискримінації за будь-якою ознакою - статі, раси, кольору шкіри, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного чи соціального походження, належності до національних меншин, майнового стану, народження, або за іншою ознакою».

Нагадуємо Вам, що 1-е та 2-е Травня є державним святом - Днем міжнародної солідарності трудящих. Цей день є святковим згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю України.

Святкування дня міжнародної солідарності трудящих бере початок ще з 1886 року, в цей день у Чикаго робітники оголосили страйк і зажадали щоб їм скоротили робочий день до 8 годин на день. Закінчилось тоді це кровопроливними сутичками з поліцією. Через три роки у липні 1889-го Паризький конгрес ІІ Інтернаціоналу, в пам'ять про виступ тих робітників, прийняв рішення про проведення 1 травня щорічних демонстрацій. А вже в наступному 1890 році вперше день міжнародної солідарності трудящих був відзначений в Австро-Угорщині, Німеччині, Бельгії, Франції, Швеції, Данії, Іспанії, Італії, Норвегії, США та ще в деяких країнах. У тій чи іншій формі 1 травня відзначають сьогодні приблизно в 70 країнах, насамперед там, де існує сильний профспілковий рух. У ряді країн це - традиційне державне свято, День праці.

Повідомляємо Вам, що взяти участь у святкуванні Дня міжнародної солідарності трудящих 1 та 2 травня в Києві запрошені та виявили бажання керівники комуністичних та робочих партій з різних держав, депутати Європейського Парламенту та національних парламентів багатьох країн Європи та світу.

Крім того, що погрози розправою над трудящими, що збираються відсвяткувати встановлене законодавством України свято, є протиправними, неконституційними, вони остаточно руйнують образ нашої держави як демократичної, я якій права особи поважаються та гарантуються.

Враховуючи все вище викладене,

ПРОШУ:

1. Провести перевірку наявності фактів погроз життю або здоров’ю громадян України в тому числі через соціальні мережі та веб-сайти радикальних угрупувань щодо демонстрацій та святкування Дня міжнародної солідарності трудящих 1 та 2 травня 2015 року та публікацій на мережевих ресурсах зазначених угрупувань та організацій персональних даних учасників святкувань.

2. Вжити всіх необхідних заходів щодо попередження, припинення та покарання винних з боку радикальних угрупувань у погрозах життю або здоров’ю громадян України щодо проведення демонстрацій та святкування Дня міжнародної солідарності трудящих 1 та 2 травня 2015 року.

3. Вжити всіх необхідних заходів щодо попередження правопорушень з боку радикальних угрупувань під час проведення демонстрацій та святкування Дня міжнародної солідарності трудящих 1 та 2 травня 2015 року.

4. Надати Комуністичній партії України відповідь про результати перевірки за даним зверненням у визначені чинним законодавством строки.

Перший секретар

ЦК КПУ

Симоненко П.М.

Просмотров: 382 | Добавил: kpu-ahtyrka