Главная » 2011 » Декабрь » 02
        В приміщенні районного будинку культури відбувся обласний фестиваль гумору та сатири «Вишневі усмішки». Він був присвячений нашому відомому земляку, письменнику Остапу Вишні, який народився у 1889 році на хуторі Чечві поблизу с. Грунь Охтирського району.
    На фестиваль з’їхались аматори сцени з різних районів нашої області. Ще на початку заходу учасники та глядачі мали змогу у фойє ознайомитися з частиною експозиції музею Остапа Вишні.
Почався захід з привітання та побажання учасникам конкурсу удачі від начальника управління культури та туризму Сумської обласної держадміністрації Л.О. Ніконової. У фестивалі приймали участь хореографічна група народного ансамблю пісні та танцю «Горлиця», учасники художньої самодіяльності у номінації до 18 років . З гуморесками виступили М. Шаповал з Лантратівк ... Читать дальше »
Просмотров: 689 | Добавил: kpu-ahtyrka | Дата: 02.12.2011

      Рішення сесії міської ради про закриття тубдиспансеру в Охтирці зустрінуте населенням району неоднозначно. І то зрозуміло, адже найчастіше ця недуга вражає малозабезпечені версти населення. Надії на те, що вони поїдуть лікуватися до обласного центру, залишаються надіями. Існує реальний ризик поширення хвороби. Начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації І.В.Яготинець, відповідаючи на запитання стосовно правильності рішення міськради, зауважила, що таке рішення має узгоджуватись з багатьма органами, в тому числі з обласними. Охтирський район виділяє трансферти, тобто кошти, на лікування своїх хворих. Зараз переглядаються цифри бюджету. Рішення про закриття тубдиспансеру ще не остаточне. Хоча труднощі з утриманням цього закладу зрозумілі. Медиків зокрема, хвилює й працевлаштування спеціалістів.


... Читать дальше »
Просмотров: 448 | Добавил: kpu-ahtyrka | Дата: 02.12.2011

      В органах місцевого самоврядування я не новачок, бо сім раз обирався депутатом Охтирської міської ради, а на останніх виборах місцевих рад обраний депутатом районної ради, закріплений за Гнилицькою сільською радою. На прийомах населення до мене звертались люди з приводу закупівлі молока за дешевою ціною, щодо банківських вкладів, земельних паїв. Порушені питання вирішені. Але були й інші, що хвилювали громадськість села, як то: поточний ремонт покрівлі авто зупинки, що потребують вкладення коштів.
     З приводу деяких проблем, а саме якості питної води в селах Олешня, Лутище, Українка, Грунь, Куземен, мені довелося самому звертатися за допомогою до народного депутата від фракції  комуністів В.А.Даниленка.
     Володимир Андрійович побував на Охтирщині, зустрічався з людьми і допоміг вирішити їм окремі питання. Було надано до ... Читать дальше »
Просмотров: 464 | Добавил: kpu-ahtyrka | Дата: 02.12.2011