Главная » 2013 » Апрель » 18
Виктория Бабич  На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань правової політики 18 квітня 2013 року розглядався проект Закону України про внесення змін до статті 1058 Цивільного кодексу України (щодо відповідальності банку за порушення умов договору банківського вкладу (депозиту), реєстраційний номер 2202, автором якого є народний депутат України, перший секретар Охтирського міськкому КПУ Вікторія Бабич.
  Проектом передбачено відповідальність банків за порушення умов договору банківського вкладу (депозиту) щодо несвоєчасного повернення вкладів (депозитів), у вигляді сплати вкладнику пені  у розмірі одного відсотка від суми вкладу (депозиту) за кожен день прострочення виконання зобов'язання.
  Під час обговорення законопроекту на засіданні Комітету народні депутати України висловили своє бачення щодо розміру пені та порядку її застосування. При цьому, зауважили, що до другого читання краще було б не обмежувати розмір пені одним відсотком, а передбачити регулювання розміру пені договірними відносинами, але за умови, що відсоток не буде меншим одиниці. Вікторія Бабич погодилась із зазначеними пропозиціями та у разі прийняття за основу зазначеного проекту неодмінно доопрацює його до другого читання з врахуванням пропозицій. ... Читать дальше »
Просмотров: 360 | Добавил: symu-okp | Дата: 18.04.2013