Главная » 2012 » Декабрь » 4 » КОМПАРТІЯ ВИСУНУЛА ВЛАДІ «БЮДЖЕТНИЙ УЛЬТИМАТУМ»
11:08
КОМПАРТІЯ ВИСУНУЛА ВЛАДІ «БЮДЖЕТНИЙ УЛЬТИМАТУМ»
  Бюджет  Комуністи проголосують за проект Держбюджету лише в тому разі, якщо уряд зафіксує в ньому фінансування всіх статей соціального захисту й у повному обсязі. Про це заявив заступник голови фракції КПУ у Верховній Раді Валентин Матвєєв, коментуючи можливе прийняття проекту Держбюджету.
 На думку Валентина Матвєєва, ситуацію з бюджетом можна розглядати як лакмусовий папір для нинішнього уряду, і зокрема його прем’єра.
 Нині провал бюджетного процесу може означати як те, що дні Миколи Азарова на посаді глави Кабміну полічені, так і більш м’який варіант — що кастинг на роль глави уряду ще не завершений.
«Партія влади сподівається виправити свій хисткий імідж управлінців, а зробити це планує шляхом обрання спікера вже на першому засіданні новообраного парламенту. У разі реалізації цього варіанту залишається гіпотетична можливість прийняття новою Радою проекту бюджету ще в цьому році й за дуже скороченою процедурою. Досвід таких дій у партії влади вже є, адже, наскільки ми пам’ятаємо, один із бюджетів уже приймали за якихось півгодини», — нагадав Валентин Матвєєв.
 Однак, за словами народного депутата, прискорена процедура прийняття бюджету як старим складом ВР, так і новим може призвести до серйозних проблем.
 «По-перше, поспіх сприяє хорошому масуванню різноманітних «бюджетних бліх», вивуджувати які доведеться цілий рік. По-друге, нинішній стан економіки такий, що три місяці для неї — це ціла епоха, яка може розділити передкризову фазу від цілковитого колапсу. Тому бюджет, прийнятий у листопаді, може виявитися абсолютно не робочим і нереалістичним уже в лютому — хоча б за двома показниками: за курсом долара й темпами споживчої інфляції», — впевнений комуніст.
 У зв’язку з цим КПУ заявляє суспільству про наявні ризики й висуває публічний «бюджетний ультиматум» владі.
 «Комуністи проголосують за проект Держбюджету лише в тому випадку, якщо уряд зафіксує в ньому фінансування всіх статей соціального захисту й у повному обсязі. Оскільки сьогодні є побоювання, що замість бюджету соціального дефолту, про який раніше попереджали комуністи, парламент може прийняти бюджет соціального геноциду», — підсумував Валентин Матвєєв.

Просмотров: 321 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: бюджетный, КПУ, Ультиматум