Главная » 2012 » Декабрь » 11 » В дитсадок за хворобами
12:18
В дитсадок за хворобами
 Детсад Солнышко По місту ходять чутки, що малеча з дитячого садка «Сонечко» отруїлась солодощами.

 Начебто у одного з вихованців був День народження. Батьки принесли частування: цукерки, тістечка, торт. А ввечері телефон швидкої допомоги не змовкав, збентежені батьки дзвонили один за одним: в їхніх діточок були всі ознаки отруєння. В цей день бригада швидкої відвідала 13 домівок, де були майже однакові скарги.

 Що ж стало справжньою причиною отруєння?

 За коментарями ми звернулися до завідуючої інфекційним відділенням Охтирської ЦРЛ Лідії Панасюк.

 - З 25 по 27 листопада в наше відділення потрапило п’ятеро дітей з д/с «Сонечко». Вік дітей від 2 до 3 років. У них були наступні ознаки хвороби: пронос, блювання, висока температура та головний біль. Нами було проведено швидкий тест на визначення антигенів рото- та аденовірусної інфекцій, який підтвердив, що у дітей – ротовірусна інфекція. Вони пройшли належний лікувальний курс, і вже за п’ять днів дітлахів виписали з відділення.

 Після того, як малеча опинилася на лікарняних ліжках, батьки звернулися до прокуратури.

 За офіційною інформацією, на даний час Охтирською прокуратурою проводиться перевірка за фактом інфікування дітей. Встановлено, що у період з 24 листопада по 3 грудня госпіталізовано вісім дітей. Посадові особи дитячого садка відразу ж вжили невідкладних заходів, спрямованих на виявлення причин захворювання вихованців, а також видано наказ про суворе дотримання санітарно-епідеміологічних вимог у дошкільному закладі та накладено карантин.

 На момент підготовки цього матеріалу, працівники СЕС від будь-яких коментарів відмовилися, мовляв остаточних результатів ще не має і проводиться подальша перевірка. Проте за даними працівників прокуратури, фахівці Охтирської районної санітарно-епідеміологічної станції провели позапланові обстеження на дотримання вимог санітарного законодавства із здійсненням лабораторних досліджень. Лікарі взяли необхідні проби продуктів, води, обстежено працівників дитячого садка та відібрано змиви на патогенну флору.

 Результати дослідження виявили причину спалаху хвороби -

ротовірусна інфекція, що спричинила кишкові розлади у дітей.

 Якщо за результатами проведеної прокуратурою перевірки буде встановлено, що інфікування дітей сталося з вини персоналу ДНЗ «Сонечко», винних осіб буде притягнуто до відповідальності.

  Довідка

 Цей вірус широко розповсюджений, ним дуже легко заразитися. Це хвороба «брудних рук», яка передається від однієї людини до іншої через предмети побуту та приготування їжі. Частіше носієм інфекції стає дитина, яка часто хворіє кишковими інфекціями.

Просмотров: 442 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: дитячий садок, Сонечко, Охтирка