Главная » 2012 » Декабрь » 27 » Виступ Петра Симоненка у Верховній Раді України 25 грудня 2012 року
11:10
Виступ Петра Симоненка у Верховній Раді України 25 грудня 2012 року

Шановні громадяни! Шановні колеги!

 Симоненко П.Н.Компартія України, і я про це заявляю вдруге, обурена тим, що не зважаючи на брутальне шахрайство голови Держагенства з питань інвестицій Каськіва навколо будівництва LNG-терміналу, він і досі залишається на посаді, а не перебуває під слідством чи в інших місцях. Фракція Компартії вимагає від уряду негайно звільнити з займаної посади цю людину. Ми також вимагаємо від правоохоронних органів, зокрема від Генеральної прокуратури, порушити проти керівників Держагенства з питань інвестицій кримінальну справу за фактом шахрайства і нанесення шкоди державі, в тому числі, і на міжнародному рівні.

Шановні колеги!

 Фракція Компартії України, пропонуючи Антикризову програму та антикризові закони, розуміє, що без радикальних змін у зовнішньоекономічних стосунках,  реальних зрушень  у нас в економіці, в соціальних питаннях, як і в багатьох інших, реально не  відбудеться. Тому ми і наполягаємо на приєднанні України до Митного союзу  Росії, Білорусії та  Казахстану, до Євразійського  економічного  простору. Це не панацея від світової соціально-економічної кризи, Компартія реально оцінює ситуацію і ми розуміємо, який складний шлях  ще треба буде пройти всім нам. Але на сьогодні і в осяжній перспективі, на відміну від  ЄС, Митний союз – це дієвий механізм, який дозволить забезпечити реальну економіку України необхідними природними та енергоресурсами, товарними ринками, сприятиме розвитку промислової і сільгоспкооперації, розвитку наукоємних виробництв, створенню нових робочих місць, а це в свою чергу зарплати, пенсії, додаткові кошти на соціальні програми, освіту, науку, медичне забезпечення наших громадян тощо.

 Через Митний союз для України відчиняються двері на ринку країн ШОС і БРІКС. Тож істеричні закиди так званих євроінтеграторів та псевдопатріотів, мовляв, вступ до Митного союзу покладе край нашій незалежності, перетворить Україну на колонію Росії і таке інше – це повна маячня.

 По-перше, не можна втратити того, чого не маєш. Сучасна Україна по вуха у боргах у світових спекулянтів з Міжнародного валютного фонду та у торгівельній кабалі у СОТ, а значить повністю залежить від примх цих міжнародних монстрів і яскраве підтвердження цієї тези – це прийняття на вимогу МВФ антисоціального державного бюджету, проти якого тільки фракція комуністів проголосувала у повному складі. Це і прийняття пенсійної реформи, це вимоги Міжнародного валютного фонду підвищити ціни і тарифи на газ, а також зменшити фінансування всіх соціальних програм у нас в Україні.

 По-друге, попри постійні заяви щодо підтримки енергонезалежності України, про  нібито тиск та загрозу з боку Росії саме Європейський союз здав Україну, як то кажуть, з "потрохами”, коли дав згоду на будівництво «Південного потоку». Собі вони отримали дешеві ціни на газ, а я хочу спитати горе-реформаторів: а що робити тепер з нашою газотранспортною системою, на металобрухт пустити? Воно так і є насправді. Політика, яка проводиться в Україні 20 років, говорить про те, що стратегічні галузі і принципові напрямки української економіки просто знищуються завдяки ось таким непослідовним діям, які відбуваються у нас в Україні.

 Єдине, на що спромоглися у Євросоюзі за 20 років, так це крізь пальці дивитися на нелегальних мігрантів та заробітчан з України, які у пошуках куска хліба погоджуються на будь-яку брудну та малооплачувану роботу.

 Для нас, комуністів, такі поняття як патріотизм та любов до  рідної землі не вимірюються лише розміром козацьких шароварів, не пов’язані  із ксенофобськими поглядами та  націоналістичними мантрами на кшталт "Україна для українців” та євроінтеграційним шаманством. Для нас патріотизм, в першу чергу, це наполеглива важка боротьба за те, щоб в домах було тепло, щоб люди були захищені, мали роботу і достойну зарплату чи пенсію, щоб їх не викидали на вулицю, як зараз, щоб кожен мав змогу незалежно від статків отримати сучасну освіту, кваліфіковану медичну допомогу, щоб кожна людина почувала себе господарем на землі, а не в приймах у закордонних благодійників та їхніх політичних посіпак.

 Україна має зробити вибір, але це має бути вибір народу, а не олігархів. Компартія наполягає на тому, щоб такі важливі принципові питання, які сьогодні поставило життя перед Україною, вирішувалися саме народом України, який є єдиним джерелом  влади у нас в Україні, і вирішувалися на всеукраїнських народних референдумах.

Шановні співвітчизники!

 Сьогодні, саме сьогодні виповнюється 95 років, коли на першому Всеукраїнському з’їзді рад, який відбувся 25-26 грудня 1917 року у Харкові, було проголошено встановлення Радянської влади в Україні. А вже через 5 років, 30 грудня, був створений Радянський Союз, у складі якого соціалістична Україна стала країною, що з багатьох найважливіших показників розвитку входила до першої десятки передових держав Європи і світу, країною, яка виступила однією із засновниць Організації Об’єднаних Націй, країною, де була здійснена одвічна мрія нашого народу – об’єднання історичних земель в єдиній Радянській соціалістичній державі. Це дає нам всі підстави говорити: все те, що було зроблено нашими попередниками, і сьогодні дає можливість ще виживати Україні, бо досі ще грабують і розкрадають те, що було створено за роки Радянської влади в Радянській Україні.

 Я вітаю всіх тих, хто сьогодні дбає про минуле і думає про майбутнє. Я вітаю всіх наших громадян з цією визначною датою.

Просмотров: 409 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: 25 грудня, Виступ, П.Н.Симоненко