Главная » 2013 » Декабрь » 4 » Виступ Петра Симоненка у Верховній Раді України 3 грудня 2013 року
01:30
Виступ Петра Симоненка у Верховній Раді України 3 грудня 2013 року

Шановні громадяни України! Шановні колеги!

 Від імені Компартії України ще раз заявляю, що ми рішуче засуджуємо насильство і жорстокість по відношенню до мирних маніфестантів. Ми також засуджуємо дії бойовиків-провокаторів незалежно від того, хто ними керував і віддавав накази.

 І ті, хто прагне підписання угоди про Асоціацію з ЄС, і ті, хто виступає за приєднання до Митного союзу, мають повне право мирно і відкрито, не боячись репресій, переслідувань і фізичного насильства відстоювати свої переконання. Кожен має право сповідувати будь-яку ідеологію, дотримуватися будь-яких політичних поглядів, якщо вони не проповідують жорстокість і агресію, расизм, ксенофобію і ненависть до наших людей.

 Те, що зараз відбувається в країні, свідома ескалація політичної напруги – це ні що інше, як боротьба олігархічних кланів за президентське крісло, боротьба, в якій людей як гарматне м’ясо кидають у вир кривавого громадянського протистояння, боротьба, заради перемоги в якій олігархи готові знищити нашу країну. І це гірка правда, але абсолютна правда.

 Спираючись на свою принципову позицію, що всі доленосні питання в нашій державі повинні вирішуватися за волею нашого народу, Компартія якраз і закликала громадян ініціювати всеукраїнський референдум і на ньому визначитися з вектором зовнішньоекономічної інтеграції. Це єдиний демократичний цивілізований шлях для вирішення доленосних питань. Але зусиллями влади і так званої "опозиції” вирішили заткнути рота народу України, забороняючи референдум, обмежуючи в неправовий спосіб конституційні права громадян, забороняючи збирати підписи на підтримку референдуму. Ось, що було зроблено для того, щоб не почути, справді, волю народу і не спиратися на нього.

 Попри всі ці заборони, Компартія України зібрала понад 3,5 мільйона підписів наших громадян. А хіба не "демократичні” європейські лідери наплювали на право народу України і на свої, як вони запевнюють, базові цінності, не підтримавши проведення всеукраїнського референдуму.

 Нагадаю, на зустрічах з місією Кокса-Квасьнєвського, на зустрічах з єврокомісаром Фюле, до речі, ви були свідками моє позиції, та іншими єврочиновниками я неодноразово озвучував нашу позицію і попереджав, що всеукраїнський референдум – це єдиний спосіб запобігти зростаючому протистоянню і поглибленню розколу у суспільстві, яке, як ми стали свідками, вже обернулося насильством, кровопролиттям і може, якщо ми зараз це не зупинимо, обернутися трагедією для українського народу.

 Саме тому від імені Компартії, від імені наших виборців і прихильників офіційно заявляю: всю політичну відповідальність за кровопролиття на Майдані в ніч на 30 листопада, за можливі наслідки нинішнього протистояння і сповзання країни у прірву громадянської війни в повній мірі сьогодні несуть саме представники олігархічних кланів, які знаходяться і у владі, і в так званій "опозиції”, як і псевдодемократична Європа з її подвійними стандартами.

 Мета одна: влада за будь-яку ціну. Олігархів проблеми простих людей не цікавлять. Вони їх використовують. Використовують справедливе обурення людей своїм жебрацьким станом, використовують їхні надії, сподівання на краще майбутнє. А використавши, просто викидають як відпрацьований матеріал, що, до речі, засвідчує і вся 22-річна історія нашої з вами незалежності. Виводили людей на майдани, кидали гасла, закликали, а потім, коли зробили свою чорну справу, забували про простих українських трударів.

 Саме тому Компартія звертається до народу України, до його здорового глузду і мудрості, ми закликаємо об’єднатися у боротьбі не за інтереси кланів, а у боротьбі за своє право володарювати на власній землі. Об’єднатися, щоб не допустити трагедії і кровопролиття. За інтереси, які сьогодні виборюють олігархи, страждають наші діти. І ви бачите, до чого це призводить. А треба все зробити, щоб цього не відбулося.

 Жоден майдан, жоден політик не має права говорити від імені всього народу. Таке право належить виключно українському народу. Тому ми, комуністи, сьогодні і закликаємо: терміново треба зупинитися у цій ескалації напруги, бо вона призведе до біди. Вона призведе до громадянського протистояння. Бо сьогодні закликають враховувати точку зору одних, які бачать свою перспективу у приєднанні до європейської спільноти, а не враховують точку зору інших громадян України, які мають іншу позицію і інший шлях, який вони обирають.

 І тому нехай народ через референдум, цивілізованим і демократичним шляхом, зробить свій вибір, в які союзи, коли і на яких умовах Україна повинна об’єднуватися. Ми, комуністи, закликаємо зупинитися. Зупинитися для того, щоб врятувати і державу, яку намагаються розколоти. Я не виключаю, що поглиблення прірви, яка реально існує в Україні, використовується тільки для того, щоб зберегти олігархічну владу незалежно від того, під якими прапорами вона знову з’явиться в Україні.

 Тому ми, комуністи, закликаючи до розуміння, закликаючи до того, щоб народ України вершив подальшу свою долю, заявляємо: повернемо народу право голосу, повернемо народу право вибору!

Просмотров: 406 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: КПУ, Симоненко, Виступ