Главная » 2013 » Декабрь » 19 » Вивчаємо угоду про асоціацію з ЄС
13:34
Вивчаємо угоду про асоціацію з ЄС
  Шановні друзі, настав час більш детально розглянути документ, який повинна була підписати Україна, та за який так активно агітує помаранчева опозиція. 
  Навколо угоди ПРО АСОЦІАЦІЮ МІЖ УКРАЇНОЮ, З ОДНІЄЇ СТОРОНИ, ТА ЄВРОПЕЙСЬКИМ СОЮЗОМ І ЙОГО ДЕРЖАВАМИ-ЧЛЕНАМИ, З ІНШОЇ СТОРОНИ точиться велика кількість чуток, велика кількість політиків кричить, що саме ця угода дасть нам можливість побудувати нову країну, що завдяки цій угоді ми отримуємо безвізовий режим з ЄС, що ця угода дасть можливість будувати нові заводи в Україні, що саме ця угода дасть нашій молоді шанс навчатися за кордоном. 
  Настав час перевірити це з основного джерела !

  Сьогодні ми розглянемо з вами Розділ І  ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ та Розділ ІІ ПОЛІТИЧНИЙ ДІАЛОГ ТА РЕФОРМИ, ПОЛІТИЧНА АСОЦІАЦІЯ, СПІВРОБІТНИЦТВО ТА КОНВЕРГЕНЦІЯ У СФЕРІ ЗОВНІШНЬОЇ ТА БЕЗПЕКОВОЇ ПОЛІТИКИ.
  Розпочавши знайомство та ознайомившись з цілями угоди, ми переходимо до статті другої, де знаходимо слова, які не як не в’яжуться з останніми подіями, які відбуваються у нашій державі. 
  Стаття має цікаві норми …Забезпечення поваги до принципів суверенітету й територіальної цілісності, непорушності кордонів і незалежності… читаючи їх виникає питання: що на євромайдані роблять: Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, Глава МЗС Німеччини Гідо Вестервелле, депутат польского Сейма Малгожата Гошевская, Віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич, колишній глава Європарламенту Єжи Бузек, колишній глава польського уряду, лідер партії "Закон і справедливість" Ярослав Качиньський? 
  Вважаю відповідь зрозуміла - вони не бачать Україну, як суверенну державу, а тим більше, на мій погляд, деякі з них можливо ще мріють, що частину України можливо буде повернути під протекторат Польщі.

  У Розділі ІІ другому велика частина приділяється різним політичним діалогам, які будуть здійснюватись на міністерському та парламентському рівні. Не забула євроспільнота і про недискримінації осіб, які належать до меншин, і поваги до різноманітності (пункт е, частина 2 статті 4), економіка економікою, а геї та лізбіянки це обов’язково. Можливо в розбещених головах європейців не може вміститися поняття того, що Українські цінності не можуть бути рядом з гомо-коханням.
  Закінчуючи з діалогами, ми переходимо до статті 7 проекту Угоди, де натрапляємо на цікаву річ. Нажаль, про неї я не чув від жодних євромайданівських представників, а саме про Спільну політику безпеки та оборони (СПБО)
…. Сторони повинні поглиблювати свій діалог і співробітництво та сприяти поступовій конвергенції у сфері зовнішньої та безпекової політики, у тому числі Спільної політики безпеки та оборони (СПБО), а також, зокрема, розглядати питання недопущення конфліктів та антикризового управління, регіональної стабільності,  роззброєння, нерозповсюдження, контролю над озброєннями та експортом зброї…
   На перший погляд зазначені норми мають якійсь сенс, можна уявити, що між нашими державами буде мир, який буде ґрунтуватися на недопущенні конфліктів та на регіональній стабільності. Але, як завжди є «але». Що значить роззброєння та контроль над озброєнням та експортом зброї? Можливо за роки існування ЄС він так і не зміг роззброїтися? Але наскільки нам відомо армія Європи стає все більшою та озброюється новими видами зброї не зважаючи на вимоги цієї Угоди. Тут можливо зробити лише один висновок: зазначені норми будуть стосуватися лише України, завтра ми з вами віддамо їм нашу стрілецьку зброю та технології, після завтра вони заборонять нам продавати наші танки у будь-які держави світу, а замість високих технологій ми навіть не отримаємо безвізового режиму.
  Стаття 8 і п.3 ст.24 договору Україна зобов'язана ратифікувати та імплементувати Римський Статут Міжнародного Кримінального Суду (Гаазького трибуналу) Згідно Римському Статуту Україна буде зобов'язана видати будь-якого свого громадянина, проти якого відкрито провадження у Міжнародному Кримінальному Суді.
   Ідемо далі. Доходимо до статті 10 проекту Угоди, а тут вже те, що від нас намагалися так приховати: у разі, якщо б Україна підписала Угоду про асоціацію з Європейським союзом то українські солдати повинні були брати участь у військових операціях ЄС.
  Стаття 10 
Попередження конфліктів, антикризове управління та військово-технічне співробітництво 
 1. Сторони посилюватимуть практичне співробітництво з попередження конфліктів та у сфері антикризового управління, зокрема з метою забезпечення більш активної участі України у цивільних та військових операціях ЄС з подолання кризових ситуацій, а також у відповідних навчаннях і тренуваннях, зокрема тих, що проводяться в рамках Спільної політики безпеки і оборони (СПБО). 
   Серед операцій проведених Європейським Союзом варто виділити місію у колишній Югославській Республіці Македонія «Concordia», військову операцію ЄС в Боснії та Герцеговині «ALTHEA», військову операцію ЄС в Демократичній Республіці Конго«ARTEMIS», поліцейську Місію ЄС у Боснії і Герцеговині (EUPM) та багато інших. 
  Таким чином, можна зробити висновок, що військовий вимір європейської інтеграції в своєму розвитку дійшов до рівня спільного оперативного втручання по всьому світу.
Отже, кількість держав з якими ми зможемо повоювати під прапором ЕС збільшиться в рази.

Далі буде……

Ілля Донченко 
Секретар Шосткинського райкому КПУ
Просмотров: 460 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: Евромайдан, Ассоциация с ЕС, КПУ