Главная » 2012 » Декабрь » 18 » Володимиру Даниленку вдалось вирішити питання безкоштовного проїзду ветеранам МВС в санаторій
12:31
Володимиру Даниленку вдалось вирішити питання безкоштовного проїзду ветеранам МВС в санаторій
 Даниленко В.А.На адресу народного депутата України VI скликання, першого секретаря Сумського обкому КПУ Володимира Даниленка надійшла відповідь від Міністерства внутрішніх справ України стосовно порядку реалізації ветеранами органів внутрішніх справ права на безоплатний проїзд для лікування та відпочинку.
  Зазначеним питанням Володимир Даниленко розпочав займатися з 2009 року, коли до нього звернувся ветеран органів внутрішніх справ, якому не було відшкодовано проїзд до санаторії, хоча це право забезпечено Законом України «Про статус ветеранів військової служби,  ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб  та їх соціальний захист». Тоді депутат-комуніст звернувся до Міністерства внутрішніх справ щодо відшкодування коштів витрачених ветераном, але міністерство відповіло, що порядок таких виплат не визначений та відмовилося задовольняти законні вимоги заявника.
  Після зазначеної відповіді Володимиром Даниленком булу ініційовано розробку відповідно порядку відшкодування коштів пов’язаних із проїздом для лікування та відпочинку в медичних закладах, для цього були направленні відповідні депутатські звернення, зазначене питання також було не одноразово оголошено депутатом у залі засідань Верховної Ради України.
  Зазначені дії змусили Міністерство внутрішніх справ України розпочати розробку відповідних нормативних актів, з початку Міністерством було розроблено проект постанови КМУ, але після того, як його не узгодили декілька Міністерств, зокрема Міністерство інфраструктури України, міліція відмовилась від цієї затії. На цьому етапі Міністерство оборони України рекомендувало Міністерству внутрішніх справ вирішити це питання внутрішніх документом наприклад Наказом, так як це було зроблено їм, але міліцейське відомство відмовлялось та затягувало дане питання, чим підривало довіру своїх же ветеранів до профільного Міністерства.
  Але три роки переписки принесли свої плоди; 4 грудня 2012 року Міністерство внутрішніх справ України повідомило народного депутата, що 24 вересня 2012 року наказом МВС України № 824 затверджено порядок відшкодування ветеранам органів внутрішніх справ витрат, пов’язаних із проїздом для лікування та відпочинку в медичних реабілітаційних центрах МВС, санаторіях і будинках відпочинку. 
Наразі всі структурні підрозділи органів внутрішніх справ повідомленні про порядок проведення зазначеної виплати. 
  «Коли у нашій державі не виконуються соціальні норми закону – це дуже сумно, адже Конституція нашої держави каже, що Україна - соціальна держава. Наведена вище норма закону не виконувалась з березня 1998 року (час вступу в дію Закону), що дискримінує нашу країну перед їх ветеранами, чомусь коли потрібно платити внески та податки так держава примушує ветеранів першими іти до податкової та Пенсійного фонду, а коли питання стосується соціальних виплат то це її не цікавить. Українській Уряд не інтересує, як по декілька років у судах лежать позови дітей війни та ветеранів, їх не цікавить, як ветерани можуть жити на пільги, які вони закладають та обмежують у чергових Законах Про Державний бюджет, але призвання справжнього депутата-комуніста захищати кожного ветерана» - зазначив Володимир Даниленко.

Просмотров: 477 | Добавил: kpu-ahtyrka | Теги: санаторий, Ахтырка, отдых, Даниленко