Главная » 2013 » Апрель » 4 » За перешкоджання діяльності помічнику Вікторії Бабич порушено кримінальне провадження
11:33
За перешкоджання діяльності помічнику Вікторії Бабич порушено кримінальне провадження

 
Виктория Бабич
 За відмову у наданні доступу помічнику-консультанту народного депутата України Вікторії Бабич до первинної документації КП «Сумижитло» СМР Сумським МВ УМВС України в Сумській області відкрито кримінальне провадження за статтею 367 ч.2 КК України (Службова недбалість).
  «Мій помічник-консультант Діана Рахманова за моїм дорученням розглядала питання щодо житлово-комунального господарства в м. Суми. Так, для перевірки фактів виконання чи невиконання послуг, згідно тарифів з утримання будинків, споруд, прибудинкових територій КП «Сумижитлом» СМР за адресою м. Суми, вул. Інтернаціоналістів, б.22. помічником-консультантом 15 лютого 2013 року був направлений інформаційний запит до директора КП «Сумижитло» Зінченко В.А.
  У своєму запиті мій помічник-консультант, керуючись моїм дорученням прохала керівництво КП «Сумижитло» СМР надати можливість ознайомитися з актами виконаних робіт по житловому будинку № 22 по вул. Інтернаціоналістів.
  На зазначений запит директором КП «Сумижитло» В.А. Зінченком було повідомлено, що прокуратурою м. Суми та тимчасовою контрольною депутатською комісією з питань стану ефективної роботи КП «Сумижитло» СМР з обслуговування житлових будинків і споруд та прибудинкових територій в м. Суми проводиться перевірка фінансового-господарської діяльності КП «Сумижитло» СМР, прокуратурою та зазначеною комісією для перевірки залучається документація пов’язана з діяльністю підприємства в т.ч. і акти виконаних робіт по житловим будинкам територіальної громади м. Суми.
  Спираючись на це, керівництво підприємства подовжило строк надання відповіді до 20 робочих днів.
   Другим листом  керівництво КП «Сумижитло» СМР відмовило моєму помічнику-консультанту у наданні права щодо ознайомлення з документами необхідними мені для здійснення депутатських повноважень.»,- зазначила Вікторія Бабич
   Хочеться відмітити, що  згідно пункту 15 статті 24 Закону України «Про статус народного депутата України», народний депутат зобов’язаний здійснювати безпосередньо  або із залученням своїх помічників-консультантів, представників громадськості контроль за розглядом у органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях пропозицій, заяв та скарг громадян, які надійшли на його ім’я. Що в даному випадку і було зроблено шляхом надання помічнику-консультанту народного депутата України Рахмановій Д.І. письмового доручення.
  Згідно частини 9 статті 17 Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат України має право одержати інформацію  з  питань, пов'язаних із здійсненням  ним  депутатських  повноважень,  від органів державної влади та органів  місцевого  самоврядування,  їх посадових  осіб,  які  зобов'язані  надати  йому таку інформацію. 
  «У разі притягнення керівництва КП «Сумижитло» СМР за ігнорування вимог народного депутата до відповідальності – це буде належним прикладом для інших керівників, які бажають приховати свою діяльність від громади», - підкреслила Вікторія Бабич.

Сумижитло
Просмотров: 497 | Добавил: symu-okp