Главная » 2015 » Февраль » 18 » Обшук в Окружному адміністративному суді пов'язаний з розглядом справи про заборону Компартії
15:03
Обшук в Окружному адміністративному суді пов'язаний з розглядом справи про заборону Компартії

 

 16-17 лютого 2015 року в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва, в робочий час, співробітниками прокуратури міста Києва та міліції (працівниками управління по боротьбі з організованою злочинністю) було проведено обшук як окремих приміщень суду, так і суддів та інших співробітників апарату суду. Про це йдеться у заяві Окружного адміністративного суду.

 В Окружному суді переконані, що дії співробітників прокуратури та міліції по проведенню обшуку в приміщенні суду є протиправними та такими, що спрямовані на втручання в процес здійснення правосуддя шляхом вчинення тиску на суддів.

 «Єдиною метою, що могла спонукати вказаних осіб на вчинення таких дій, є намір вплинути на об’єктивність прийняття судом рішень по окремим резонансним справам, які перебувають на розгляді в суді, наприклад по справі про заборону діяльності Комуністичної партії України, розгляд якої відбувається під головуванням судді Кузьменка В.А., особистий кабінет якого також став об’єктом неправомірного обшуку», - йдеться у заяві.

 При цьому суд звертає увагу, що Генеральна прокуратура України приймає активну участь в розгляді вказаної справи на боці держави в особі Міністерства юстиції України та Державної реєстраційної служби України.

 Відповідно, проведення обшуку в суді розцінюють як спробу безпосереднього тиску на суддю Кузьменка В.А., з метою ухвалення ним вигідного органам прокуратури рішення. «Зазначене, зокрема, підтверджується фактом вилучення у судді комп’ютерної техніки, на якій зберегались документи, напрацьовані в ході розгляду вказаної справи», - наголошується у заяві.

Прес-служба

Просмотров: 410 | Добавил: kpu-ahtyrka